måndag, mars 24, 2008

Intressant artikel!

Läs här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2109221.ab en väldigt intressant artikel om en av de svenskar som suttit allra längst på anstalt, Sten Erik Eriksson.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant, men jag kan tycka att en sån människa inte kan vara i ett vanligt samhälle idag!
Han behöver hjälp...inte bara att var inspärrad. Jag e helt chockad av att en människa som han kan göra nåt sånt mot små pojkar!
A-L

egoistiska egon sa...

klart han inte kan vara i ett samhälle idag, han har ju i princip aldrig levt i samhället, eller efter samhällets normer.

Emmama sa...

Nej det är ju självklart omöjligt, även ur min synvinkel. Blev väldigt förvånad över att höra av nån suttit så länge i fängelse i Sverige dock. Hans bakgrund som också utsatt kan man fundera över, det verkar inte vara ovanligt bland sexualförbrytare. Diskutera gärna mer om detta!

egoistiska egon sa...

absolut, håller med om att det är den intressanta vinkeln. och hur man ska bete sig för att så inte ska vara fallet - om det går att förhindra så lång tid inspärrad.

tänkte också på det där med utsatt bakgrund. det ska tydligen vara oerhört vanligt att det finns i ens bakgrund vid denna typ av brott (utan att säga att övergrepp = brott av samma typ i vuxenlivet).

Emmama sa...

Det är verkligen märkligt/fascinerande att det som är det värsta man själv varit med om kan bli något man sedan själv gör emot andra. Men samtidigt är det ju inte konstigt åt andra hållet.. att människor som fått mycket positiv kärlek är bra på att ge det också.

Känns ju egentligen som ett väldigt övergrepp att ha någon i fängelse ett helt liv men nu skulle det inte fungera med frisläppning, det är min övertygelse. Dessutom är jag övertygad om att det finns människor som inte kan gå fria eftersom de visat att de begår hemska brott då.