fredag, mars 28, 2008

Socialarbetare

Vetlanda kommun har beslutat att mannen som döms till rättspsykiatrisk vård för hundratals våldtäkter på sin dotter Louise i det uppmärksammade fallet från Janne-programmet, har tilldömts vårdnaden om sin dotter. Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2140352.ab

Beslutet grundar sig på soc´s vårdnadsutredning från förra året.

Låt mig här konstatera att det inom min yrkesgrupp finns människor som så till den milda grad jobbar med fel saker. En kompis berättade igår att hennes chef inom soc är för att sterilisera invandrarkvinnor eftersom dom föder för många barn. Anmäl henne, sa jag. Emma, det finns nåt som heter yttrandefrihet, sa hon.

Yttrandefrihetslagstiftningen tillkom för att ge rätten till att få uttrycka sig fritt (och rött) utan risk för bestraffning och är en lag som blivit ett skämt. Med hänvisning till den säger folk idag det mest idiotiska efter det andra och denna viktiga lag behöver ändras på. Det ska inte vara omöjligt att ge straff/böter till en chef inom socialtjänsten som är för tvångssterilisering av invandrarkvinnor. Eller vad säger ni?

Jag är inte emot att människor som tycker annat än vad jag tycker ska få säga detta fritt, jag är emot odemokrati och fascism, emot sexuell stympning och rasism. Jag är inte emot denna lag på något vis men vissa saker som sägs är uppvigling - ska det få sägas av en statlig ämbetsman? Vad idioter säger varje dag kan vi inte komma åt, det vet jag, men i övrigt?

Nu diskuterar jag och Mwaniki detta och han, juristen, håller inte alls med mig om att lagen behöver ändras. Och allt han säger håller jag med om, också, så nu blir jag helt förvirrad. Kanske ska jag bara bli upprörd över vad min kompis chef sa och sen tänka som Voltaire, att jag inte håller med om hennes åsikt men är beredd att dö för hennes rätt att uttrycka den?

4 kommentarer:

citronlime sa...

Jag tycker att det är fruktansvärt...vad fan (ursäkta) håller Vetlanda kommun på med?!?! Har de några kompetenta människor öht där?!?!
Jag blir mörkrädd när jag läser såna här saker...det är så fruktansvärt!!! "Föräldrar har rätt till sina barn"...så fan heller (ursäkta igen). En förälder som uppenbarligen SKADAR sitt barn både psykiskt och fysiskt har missbrukat rätten till sitt barn...!!!! Jag skäms för att Sverige inte har kommit längre...

Anonym sa...

Jag håller fullständigt m dig cironlime!!
A-L

Gabba sa...

och jag håller med om det Linda säger, till stor del, och dessutom, oavsett yttrandefrihet, bör personer som arbetar med människor i utsatta situationer, INTE uttala sig på såna nedvärderande sätt. Kanske kan man inte anmäla det, men meddela pressen så han/hon får be om ursäkt. Nej, jag vet ärligt talat inte vilket som är det bästa, men något är ju fel. :( Puss på dig emma!

Emmama sa...

Nej verkligen, man ska inte kunna säga så. Helst inte ens tycka så för det man tycker påverkar ju det jobb man utför men hur kommer man åt det då...?