lördag, mars 15, 2008

Ribbing blir bitsk av dumma frågor

Det är ju veckans höjdpunkt att läsa Magdalena Ribbings spalt i DN, detta FÅR ni inte missa!! :) Så arg följande person är av att inte varit bjuden på bröllopet att det minsann bör diskusteras om man ska ge present! Det finns verkligen folk till allt!

Present till hemligt brudpar?
Fråga:
Min kusin har gift sig med sin sambo under hemlighetsmakeri på en utlandsresa och har nu bjudit in till "efterfest" (om uttrycket tillåts). Min fråga blir nu om man ska ge en bröllopsgåva till paret, trots att själva bröllopet skedde mer än en månad före själva festen? Paret har inte lämnat några anvisningar i ärendet (varken Nej tack eller Ja tack till gåva).

Svar: Något "jatack" till gåvor som man inte har tillfrågats om ger man inte, däremot om den tilltänkta mottagaren vill, ett artigt avböjande i förväg om presenter inte önskas. Att brudparet bjuder på fest för att fira sin vigsel är trevligt och vänligt, och det passar utmärkt att ge en bröllopspresent en månad i efterskott - den tidsrymden minskar säkert inte gästernas glada vilja att lyckönska de nygifta, vilket är bröllopspresentens syfte.

Magdalena Ribbing

Inga kommentarer: