måndag, mars 10, 2008

Skål mamma!

Livsmedelsverket ändrar sina kostråd och ska låta ammande kvinnor dricka fyra glas vin i veckan. Förslaget skickas på remiss om några veckor, ska bli MYCKET intressant att följa detta.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=750664

Råden behöver moderniseras menar man.

Att amma och kunna dricka vin är senaste modet, tydligen!
Verkar inte jättemodernt att göra nåt så dumt som att dricka alkohol när man är gravid och ammar.
Även om det nu inte skadar ditt barn så gör det i alla fall ingen nytta, så varför?

6 kommentarer:

pernilla fv sa...

Gomorron Emma!!
Fast det står ju faktiskt ammande kvinnor, inte gravida!
Kram på dej o ha så kul på jobbet idag.

citronlime sa...

Hrm...det kvittar om man är gravid eller ammar, det påverkar barnet hur eller hur!!! Om det är inne i magen eller utanför!
Som sagt...är det inte tragiskt när man inte kan avstå ett glas vin under ett par månader????

Sussie sa...

4 glas i VECKAN? Det är liksom inga småmängder....
Dricker man så mycket så förhöjs risken för att bli alkoholberoende markant. (Jag har läst så jävla mkt sånt nu i o med mammas sambo..)
Och att sen samtidigt AMMA? Det rimmar riktigt illa!

Anonym sa...

Jag fattar inte det här stora behovet av att dricka vin jämt och ständigt!!!! Det värsta är dessutom att folk försöker svänga det till positiva saker som att "ett glas vin är bara hälsosam för det innehåller antioxidanter.."... BULLSHIT!! Vill man vara hälsosam finns det så många andra sätt att vara det på.. jag tycker bara det är en URDUM ursäkt för att få dricka alkohol..

ceccan sa...

HUU så läskigt! Vi kommer göra våra bebisar till alkoholister. 4 glas i vecka är inget jag ens dricker i månaden! Möjligtvis i kvartalet. Och när man ammar - NEEEEJ! Stackars bebisar som inte själva kan välja detta.

Snorky sa...

ja, men du vet ju att det är ju så inne att man ska leva precis som innan man hade barn nu för tiden! Är så trött på det där snacket, det är väl nån smart en som kommit på att man ska dricka vin när man ammar! Det är så jäkla onödigt att "okeja" det... låt det vara som det är ist.