måndag, november 17, 2008

Snacka går ju!

John Carnochan var en av föreläsarna på workshopen om ungdomsbrottsliget och han kunde ju både prata och få alla där att inse vikten av att prata. Han är väldigt omskriven här i Skottland och jobbar som supersnut i en av Glasgows mest utsatta delar. Där är mord den främsta dödsrisken för unga män mellan 20-25 och det finns en väldigt utspridd gängkultur med stark rivalitet. Nyligen har Mr Carnochan varit med och startat ett projekt som ska vara en väg ur gänglivet och det har attraherat massor av de här killarna, fantastiskt! Han var otroligt inspirerande att lyssna på och hade en oerhörd värme och förståelse för att livsvillkor skapar människan. Det glömmer många så lätt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hur stor stad är glasgow? har aldrig tänkt den stan som en "sån" stad med mkt kriminalitet.. är det så eller var det ytterligare en fördom?

Emmama sa...

Glasgowområdet har ca 2 miljen invånare och det finns vissa delar där det råder hårda bud, mycket pga av droger. Finns mycket droger (synligt) i Skottland är min uppfattning. Ser DAGLIGEN många människor som är påverkade i stan och Aberdeen är ju mycket mindre, som Malmö/Göteborg nånting.. Skrämmande!

Anonym sa...

Ja, med så stora städer så kommer det väl "på köpet" antar jag.. :P Jag har väldigt dålig koll på Uk´s geografi. (Räknar Scotland sig tillhöra UK eller är det en förolämpning på samma vis som att säga att det är detsamma som England?)
Du får klistra in en karta här så vi vet var du befinner dig o vart du brukar åka på dina jobbgrejer. ;)