torsdag, mars 06, 2008

Groteskt?

VAD ÄR DETTA?? :´(

http://www.alltombarn.se/aktuellt/micke-ar-fin-som-han-ar-1.8291

Tvååriga Ophelias föräldrar vill operera dottern för att dölja att hon har Downs syndrom.
– Det är inte groteskt att göra någon mindre grotesk, försvarar Hans Holmström, professor i plastikkirurgi, ingreppet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja fruktansvärt att föräldrarna bestämmer nåt sånt!
skäms dom för sitt barn eller vad e det frågan om? bara för att barnet har ett annorlunda utseende...? Jag blir så ledsen när jag hör sånt!
A-L

citronlime sa...

Jag blir så arg när jag läser sånt!!! Att operera sitt barn för att de inte "ser ut som andra" är bara att förstärka för barnet att "du duger inte som du är, vi älskar inte dig som du är, men allt kommer bli bra så fort vi har ändrat på dig"...!!! GAH!!!

Folk har frågat oss om Lotus öga, det ena ögonlocket hänger lite. Och folk undrar om vi ska operera det, så han inte riskerar att bli retad! Eh...om vi tar det beslutet, så säger det ju precis samma sak som jag skrev ovan. För oss är han vår Lotus, oavsett om hans ögonlock hänger lite eller inte. DÄREMOT har vi sagt att om han vill operera det i framtiden, fine, då är det hans beslut. Och om det skulle påverka synen, då är det en helt annan sak. Vi går på kontroller varje år, för att kolla just det.

Snorky sa...

Usch, så fruktansvärt!! Jag mår så dåligt av att höra sånt. På samma vis som då det görs Nupp hit och fostervattensprov dit, för att man ska ta bort sitt barn om nåt är fel. Jag är så tacksam för varje barn jag får, och jag tror och hoppas att jag skulle älska alla mina barn lika mkt oavsett om något av barnen skulle ha någon form av handikapp, missbildning etc.

mimmi sa...

EH!? Sjukt..

litensegoviaboij sa...

Ja, det här med NUPP test också, jag blev tillfrågad om jag som gravid nu ville få NUPPtest, nej tacck med hänvisningen att det är ett nazistiskt tankesätt, precis samma som denne plastikkirurg, "vi måste sortera bort alla som ser annorlunda ut/är annorlunda". Ens barn kommer man väl älska lika mycket ändå!

Emmama. sa...

Åh vad fina åsikter det finns! :)

Anonym sa...

Det borde inte vara möjligt för föräldrar att operera ett barn, om det inte för barnets del finns några psykiska eller fysiska men, som går att rätta till. Lämna över barnet för omplacering hos föräldrar som kan älska barnet som det är.

Henny sa...

jag håller med att operera ett barn med tex down syndrome är helt sjukt, men nupp test tycker jag är upp till var och en, många vill vara förbereda på att barnet kommer vara "sjukt". Skulle jag få reda på att mitt barn var "sjukt" skulle jag göra abort, kanske beror det på att jag själv har ett handikapp och vet hur det är att gå igenom alla undersökningar och läkarbesök, bli retad i skolan, ratad på arbetsmarknaden, jag vill inte medvetet låta mitt barn gå igenom det, fine får barnet ett handikapp senare i livet får man fixa det då, men jag kan inte med ett gott samvete föda ett barn till världen och låta dem gå igenom samma som skit som jag har fått.