söndag, februari 08, 2009

Nu kan jag också!

Fina kompis Philo kom förbi idag och lärde oss göra den goda räkgrytan hon bjöd på förrförra helgen! Mwaniki och jag kunde kallt konstatera att detta fixar vi faktiskt själva nästa gång! Inget mättes utan allt är på en höft, det är väl okej?

"Marinera" 800 g räkor i juicen från två lime och sa 1 msk salt. Skölj räkorna efter ca 20 minuter. Hetta upp räkorna tillsammans med matolja, ca en halv dl färskriven ingefära och en grovhackad gul lök. Tillsätt 5 tunnt skivade salladslökar och två nävar färsk koriander. Krydda med chili och buljong efter smak. Jag föreslog "lagom", "not to hot, not to bland" för att Gustav skulle kunna äta. Lagom finns ingen annanstans, speciellt inte i Togo visade det sig så det blev ganska starkt. Och underbart gott!

Räkorna som var förkokta blev jättesaftiga och inte alls torra trots att de tillagades ca 20 minuter.

Till detta serverade vi basmatiris som vi kokade tillsammans med fem hela kardemummakärnor i buljongkryddat vatten. Räkna 1 kardemummakärna per person du kokar ris till.

Så himmelskt gott, färdigt resultat längst upp till vänster! Behöver ni mer instruktioner så säg till, men looova att ni testar detta!

5 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Drägglar...

Saltistjejen sa...

Men himmel vad det låter gott!!!!!!! Känner saliven rinna till!
:-)
Nu ska jag kopiera receptet! :-)
kraaam opch tack för att du delar med dig av smarriga middagen!

Anonym sa...

Jag ser att hon har bra hjälp.

Emmama sa...

Karlavagnen: Japp, rätt! :)

Saltis: Oh, lycka till med matlagningen, återkom gärna med vad du tyckte om du får tid att laga det! :)

Mamma: Toppenhjälp hade hon! :)

Marianne sa...

Men guuu så gott!