onsdag, augusti 20, 2008

Senaste dygnet...

Det rådde lätt kaos på mitt skrivbord på jobbet igår. Tog med massa papper som akut behövde sorteras och nu är allt i en fin blå pärm och jag kunde kasta min söndriga gamla plastportfölj.
Hade, som ni ser, mycket trevligt sängsällskap i jobbsängen igår kväll men fick så mycket inspiration av businesstidningen att jag låg vaken till klockan två i morse. Idag är det seeeegt och det blir en tidigt kväll idag.

Här i Skottland (börjar alla mina inlägg så nu, nä?) finns fortfarande mynt med småsmå värden. Det finns 1pence- och 2pencemynt och dessa ligger jämt kastade överallt. Ingen människa här bryr sig om att plocka upp dom när dom tappar dom. Motsvarande värde är ca 12 respektive 24 öre ska tilläggas. Jag har tom sett människor KASTA DOM i papperskorgar och hört föräldrar säga till barn som hittar mynten att "no, just bin it, no value". Att "bin it" betyder att kasta det för övrigt, om ni inte vet. :)


Jag vet inte vad det säger om mig men jag skulle aldrig kasta pengar, oavsett värde, och är också den första att plocka de där små mynten från gatan. Så ganska rik börjar jag bli nu.

Glad kille med sin fina skolväska före affären...
Trött kille efter affären...

Gustav var strålande glad när jag hämtade honom och det var roligt! Har ju jobbat 24-timmarspass och då längtar jag såklart extra mycket efter honom! Efter affärsbesöket var han jättetrött och ledsen men väl hemma fick han lite varm mjölk och sover nu i soffan. Bilderna är menade att symbolisera barnet före och efter lilla efterdagisdöden, blev väldigt tydligt.

Nu vill jag äta lite dumlekolor och kolla OS. Inga svenskar så långt ögat ser dock. Det är märkligt hur lite Sverige det kan vara i ett OS när man inte är i Sverige.

4 kommentarer:

Millan sa...

Nu har jag hittat hit ocksa! Vad skoj att hitta en till svenska i UK! Jag har massor att lasa ikapp saklart men har i alla fall hunnit kika pa sista inlagget.
Lustigt det du skriver om 1 och 2 pence mynten for min chef berattade pa jobbet att han blivit arg pa sin fru harom dagen just eftersom han sett henne kasta mynten i soporna. Inte klokt igentligen. Vi samlar vara hemma i en stor vas men jag har ingen aning om hur mycket det kan tankas finnas i den nu...

Lullun sa...

Knas med mynten. Att man inte bara slutar med dem. Det minsta vi har är motsvarande ca 30 ören. Jag ser ingen kasta dem, men visst är de iriterande... ;-)

Men vilket söt, söt liten kille. Efterdagisdöden, det är deffinitivt ett uttryck jag kommer att adoptera! :-)

Anonym sa...

Håller med om efterdagisdöd :) Skitgullig är han vilket fall som helst. Pussa trollet från mej och Oliver. /Hanna

Anonym sa...

Jag gillar det sättet du skriver på.. :) Roligheter i vardagen.

Härliga före o efterbilder. :)

Men slänga pengar? Vaaa?
Jag skulle inte ens kunna slänga pengar som inte är giltiga längre.
Vissa här är nonchalanta med 1-centaren också.. och visst, de är inte värda ett smack o Finland HAR inte ens egna 1-centare (5 är minsta) men de syns ibland.. men jag skulle aldrig SLÄNGA dem ändå.