lördag, oktober 11, 2008

Hemmastadd och turist på samma gång!

Har bott i Aberdeen en så pass lång/kort tid att jag både kan känna mig jättehemmastadd och som en turist. Mycket är vardag (en bra vardag, så ni inte missförstår) men att vara i stan och inte minst att handla mat är hur roligt som helst! Det finns massa roliga strössel och dipar och yoghurtar och allt i förpackningar som inte ser ut som i Sverige. Igår var jag en riktig turist som stannade till när jag cyklade mellan jobbet och extrapasset på det gruppboende som jag tar extra pass på ibland och fotade den fina naturen. Det känns ännu väldigt grönt här, samma hos er? Vet inte alls hur långt hösten kommit i Sverige eller på andra ställen.

Aberdeen kallas inte för inte för "Granitstaden", allt är byggt av granit.


Lite skiftningar på träden längs the river Dee. Det var så fint!



Nästan ett randigt träd! :)


Detta är min cykelväg från Duthie Park till extrajobbet. Slingan kallas "the old railwayline" och är just ett gammal järnvägsspår som nu asfalterats om och blivit ett superpoppis promenadstråk / cykelstråk. Här befinner sig hela stadens befolkning på söndagarna och det är riktigt mysigt! På några ställen finns små informationsskyltar om järnvägsspårets historia och sån där kuriosa gillar jag!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad roligt att se bilder! Och vad fin hösten är hos dig nu. När träden just börjar skifta färg.
Och det där med att känna sig som både turist och ändå inte är en känsla jag tror kan följa med en ganska länge. Jag känner igen det att man tycker man har i stort sett full koll på sin vardag, men att det då och då dyker upp saker där man itne har ngn aning om hur man ska gå till väga. Beroende på humör kan sådant kännas antingen spännande eller bara frustrerande. ;-)
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Mysigt! Du gör bra reklam för Aberdeen!

Emmama sa...

Saltistjejen: Ja denna tiden är otroligt fin! Har ni höst ännu?

Karlavagnen: Det är bara för att jag vill få hit massor av släkt och vänner på besök.. ;)

Lullun sa...

Åh vilka härliga foton!! Älskar verkligen höstträdens färger. Här har vi dock inga trän så jag får passa på och njuta av dem jag får se här på din blogg!
Det där med att vara turist känner jag också igen. Kan fortfarande känna så ibland efter över 7 år! :-)

Anonym sa...

så mysigt det ser ut. väldigt grönt fortfarande :)

Marianne sa...

Så vackert det är! Här är det aldrig grönt : D

Jo, det är det, längs Nilen och där det vattnas är det grönt året om. Fast det är väldigt dammigt på det gröna nu när det inte har regnat sedan i mars eller när det var.

Emmama sa...

Lullun: Va, inga alls?

Pim: Ja, massor av löv än så länge!

Marianne: SEDAN MARS? Grattis du! ;)