torsdag, oktober 02, 2008

Mellanstadiemys

Känner för att ha en riktig skön kväll framför tv'n idag så jag gjort popcorn och blandat saft, vilket mellanstadiesnacks! Men vad gott! Slutade jobba klockan ett så har hunnit med lek i parken, blöjochbrödhandling och två trevliga skypesamtal. Fick äntligen höra hur lilla baby Anthony mår och har det och så pratade jag med min syster Martin. Min SYSTER Martin. För Gustav är "Saga och Mattin" ett begrepp som inte är två olika personer utan en konstelation av två människor. Vem som är vem är inte så viktigt. Således sa Gustav "titta Mattin" när han såg min syster Sara i webkameran. Göllis!

Ni är så fina som undrar över konferensen! Det jag var på var en så kallad children's hearing där det skulle bestämmas vilken nivå av involvering från sociala myndigheter som det aktuella barnet behöver. En hearing kan också gälla omhändertaganden och annat. Igår gällde det dock det förstnämnda. Vi som jobbar med barnet radades upp och förhördes om vårt arbete, hur barnet mår och har det och hur familjen fungerar. Kvinnan som var ordförande var verkligen helt fantastisk! Har annars hört hur ordföranden ibland sprider mycket negativ stämning och får alla där att känna sig illa till mods men så var det inte alls i detta fall, tvärtom. Detta är verkligen något jag försöker tänka på när jag jobbar, att aldrig glömma hur svårt det är för familjer med inblandning från myndigheter, och att därför alltid försöka vara en person som är trevlig att ha omkring sig. Positiva förändringar tillkommer aldrig när familjer känner sig rädda, förtryckta eller upplever sig i underläge, det är min övertygan.

Hur jag lyckas med detta kommer diskuteras på måndag när min prövotid går ut och jag ska ha en appraisal med min senior. Det är ett möte där det bestäms om jag får fortsätta vara kvar(vilket jag får mamma lilla så oroa dig inte) och där mina goda och dåliga sidor ska diskuteras... Det blir intressant att se vad hon säger.

Föresten!

Pappa och mamma, titta, jag bjuder på kaffe när ni kommer! Kanske hinner jag samla på så många stickers dessa två veckorna att det blir en till mig också..? Det två sista snodde jag åt mig på McDonalds igår när jag var där. När jag skulle hälla i mina fem små mjölkförpackningars innehåll i min kaffe stod jag nära utgången och där hade någon ställt två muggar - med stickersarna kvar! Efter att ha kollat om kusten var klar (= ingen personal i närheten) mifflade jag av de två stickersarna och satte de på mitt bonuskort. Ett killgäng på 7-8 herrar i övre tonåren berömde mitt tilltag och sa att de suttit och pratat om i fall det var lagligt att ta dom just innan jag gjorde det. Jag ska då alltid ställa till skandal. Nu är det dock så att gratis kaffe är mycket, mycket godare än kaffe man behöver betala för. ;)

6 kommentarer:

Lullun sa...

oj, nu blev jag lockad att följa ditt exempel. Stänga ner datorn, glömma läxan (har kurs imorgon), glömma mailet jag skulle svara på och blogginlägget jag skulle skriva, leksakerna jag skulle plocka upp osv och bara gossa ner mig i soffan istället. Ja jag tror jag gör det! :-)

De där "förhören" låter dock inte som så trevliga. Nej, usch att vara den utsatta i sådana processer. Spännande med måndag dock (nu när du tycks veta att det går bra, annars hade det ju varit spännande på ett helt annat sätt...).

och visst; gratis är gott! ;-) Klart du skulle ta chansen. Annars hade de ju kanske bara blivit sl¨ngda i soporna ju. ;-)

Anonym sa...

Hej kära Emma! Det va så kul att prata med dig igår. Ska ringa dig snart igen då jag kände att jag ville veta mer om dig och hur ni har det. Vi hann ju tyvärr mest prata om oss, men vi tar igen det en annan dag. Jag vill börja med att säga att jag ÄLSKAR din människosyn. Det är verkligen sådana människor som du som bör jobba i denna branch. Det finns tyvärr för många där ute som inte borde arbeta med människor. Dem saknar all känsla för människor. Som jag ser på det kan det finnas människor som har alla världens diplom men om du saknar känslan för människor bör du inte välja ett yrke där du dagligen har med människor att göra. Självklart är det inte lätt att vara i en utsatt situation och någon annan ska bestämma ditt öde. Min bästa vän(som arbetat på socialen, och arbetar mycket med invandrare) har berättat att många som arbetar på hennes arbetsplats ALDRIG har haft någon kontakt med invandrare innan och därför blir det lite lustigt när deras första kontakt med någon från något annat land blir när människorna i fråga är så utsatta.hon har även berättat att många kollegor snackar skit om deras klienter i personalrummet,då kan det lätt bli lite konstigt när man ska ta beslut om deras framtid en kvar senare. Man får försöka hitta en balans i att inte bli allt för personlig men heller inte tappa känslan helt och ytnyttja sin makt och position på fel sätt. Det är säkert inte alltid lätt när man är ny och inte har någon erfarenhet men det är säkert något som man lär sig kan jag tänka mig. Nu vill ja inte vara allt för negativ.Det finns även många människor(som du) som ÄLSKAR sitt jobb och brinner för det dem gör och tror på, som förändrar framtiden för så många barn, äldre, invandre osv dem får vi ALDRIG glömma!För vi vet ju att positiva människor sprider OFTAST positiv energi om inte avundsjukan visar sitt ansikte!kort inlägg va ha ha ha.............Jag hade nog inte behövt skriva mitt namn, du hade säkerligen vetat vem som hade skrivit det eller vad säger du?Jag vet att det kommer gå bra för din del, men lycka till ändå!

Petchie75 sa...

Nu blev jag sugen på popcorn!!
Intressant att läsa om konferensen och hur det fungerar - min mamma är skolsköterska så de har sk elevvårdskonferenser med jämna mellanrum (vet inte om det är ungefär samma sak även om det nog inte handlar om omhändertagande direkt). Det verkar vara sunt förnuft att man är trevlig mot föräldrarna för att åstadkomma positiva förändringar...
Är du nervös inför utvärderingen även om du vet att du får stanna? Hoppas att du får höra en massa bra feed-back!
Kram
PS Är det gratis kaffe på McDonald's som du får?

Saltistjejen sa...

Å jag tycker det låter som om du verkligen rä rätt person på rätt plats!!!! :-)
Det är verkligen superviktigt att ha både hjärtat och hjärnan med sig när man arbetar med människlor, och SÄRSKILT när det handlar om utsatta personer. De som redan ahr det tufft och svårt, och spm man faktsikt ska hjälpa och/eller stötta. Det är jättesvårt att vara beroendeav någon och de flesta (inklusive mig själv) skulle ju tycka att det är oerhört hemst och fruktansvärt om myndigheter skulle blanda sig i ens privatliv, så att du har en sådan inställning som du har tycker jag låter så hoppingivande!!
Hoppas nu verkigen att din utvärdering går bra!
Kram!!!

Marianne sa...

Bra att en sådan person som du är där och hjälper dem! DET skulle jag önska om jag var i den situationen.

Hoppas nu allt går bra för barnet och med jobbet!

Emmama sa...

Lullun: Om ordföranden är vänlig går det jättebra men det går rykten om att vissa är jättekyliga och inte har känsla för hur man bör vara mot familjerna och det kan jag tänka mig att jag kommer uppleva som jättesvårt. Det är svårt för dom som det är, utan att nån isbit håller i mötet..

Satja, TACK för din långa kommentar! Hoppas vi kan prata snart igen! Ja du, skitsnack om klienter är inte ovanligt alls och jag är en snut vad gäller sånt - har absolut nolltolerans. På mitt jobb nu förekommer det inte, underbart! Hoppas ni alla mår bra! KRAM.

Petra: Popcorn är ju det bästa! :) Javisst, gratis kaffe från Donken blir det och jag gillar faktiskt deras. Köper mycket hellre deras än en kaffe för 3 ggr mer pengar på nån av de större kedjorna (Costa osv).

Saltistjejen: Ja tänk vilken grej att vara övervakad och kontrollerad av människor som ibland ger känslan att de letar efter fel. Ingen är perfekt och man måste tillåta dessa människor att vara som vi andra - ingen gör allt perfekt. Ibland tycker jag att soc har orimliga krav på familjer!

Marianne: TACK! Allt har gått bra, skönt nog.