tisdag, oktober 14, 2008

Svågerbesök och african time utan hurry

Idag skulle jag äntligen träffa svågern! Klockan tre skulle han, enligt egen uppgift, komma tillbaka från St Andrews till Aberdeen där han varit och pluggat sedan igår eftermiddag. Klockan tre var vi i stan och ringde honom och tänkte att han när som helst är på tågstationen. Lugnt och glatt meddelade han att han var på väg emot tåget. Han var alltså kvar i St Andrews.

Blev att gå till bästa cafeet i stan och vänta, till Costa som ligger på övervåningen av en stor bokhandel... Där kan man låna böcker och läsa dom medan man fikar, sånt gillar jag!


Gustav var lugn och tyst på cafeet. Väluppfostrad, klart.

Detta hittade vi i en tidning, måste läsas!

Klockan 16.30 ringde vi igen för nu måste han väl vara här snart! En och en halv timmes försenad. Men nejnej, lugnt och glatt meddelade han att han var på andra sidan Dundee och snart skulle ta tåget till Aberdeen. "Kommer inom en timme", avslutade han. Joviiiiischt.


Efter fika och snabb handling på Somerfield gick vi så till tågstationen för nu var klockan lite efter sex. Ringde igen, var ääär du mannen. "Nästa stop Carnoustie". Kul, 45 minuters väntan till..


"Jag kommer klockan tre". Jo hej du. :D

Och vi fick vänta och vänta. Och äta lite godis och kolla hur långt Gustavs hår verkligen är.

Just innan 19 rullade tåget in!

Och till slut satt så fina svågern i soffan här. Med filt, fleecetröja och halsduk. Inomhus, med full värme på.

Jag måste lära mig att vad som gäller när jag får tidsangivelser är african time.

And there is no hurry in Africa.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Inte snällt att låta er vänta men åh vilken härlig attityd den mannen har till tid!!

När jag bodde i Irland fick jag redan första dagen lära mig att det var god sed att komma en timme FÖRSENT (mot svenska tio minuter för tidigt). Här i Frankrike är det lite svårare att veta vad som gäller - med vissa är det on the dot andra är mer slappa.

Själv har jag lagt ifrån mig klockan sedan många år tillbaka och försöker vara mindre tidsfixerad:-)Dock inte när någon väntar på mig..

Emmama sa...

Helt rätt att slänga klockan! :) Och det gjorde inget att vi fick vänta, jag borde lyssnat mer på sambon som sa att han garanterat inte kommer vara här klockan tre.. :)

Anonym sa...

Skratt vilken härlig historia. Hä ri Linköping drogs det på smilbanden rejält. Din Gustav är en vacker kille, jag klippte min dotter på sex månader igår-bidde en ännu mer sötnos

Anonym sa...

Ja det var en ganska kul historia...ja att gustav e sööt det visste ju alla redan.
Kram A-L

Lullun sa...

Tänka sig; Afrika och Grönland har samma tid! Det tar ett tag att vänja sig, men i det stora hela är det ändå ganska skönt (men visst kan jag fortfarande, efter 7,5 år, bli lite frustrerad ibland ;-) ).

Annika sa...

Vilket skönt och mysigt inlägg!! African time!! Låter som om ni hade en klart trevlig väntan. Och ja, visst är sådana bokaffärer underbara! Jag förundras ständigt över hur fantastiskt det är att få fika och läsa tidningar o böcker man aldrig tänkt köpa.
Skrattade rakt ut när jag såg rubriken i tidningen. Lazy---indeed!!
Fina bilder och Gustav är så himla gullig!!

stina sa...

så tosigt det kan bli ibland. men du, så roligt det är att läsa din blogg. :) och jag blir så glad över att du får så bra feedback på allt bra du gör på jobbet. jag tycker du är en super woman emma! keep up the good work!!

Kyss & kläm
Stina

Marianne sa...

Hahahahahahaha, yes, oh yes, here we live African time too!

Emmama sa...

Petra: Var kan jag få se bilder på sötnosen? :)

A-L: Bra gener. :D

Lullun: Det ÄR bra men visst in the makaroni kan jag bli irriterad över det ibland! ;)

Annika: Ja vilken människa som är ute med hunden så.. ;) Han är väl värd sin titel!

Stina: ÅH vad glad jag blir!!

Marianne: Vänjer man sig? :D

Saltistjejen sa...

Hahahaha!! Jovisst är det olika med tid och tid. Som svensk är man nog lite väl fyrkantig och EXAKT. Om ngn väntat 5 minuter så är "man sen".... ;-)
Men härtligt att han ätnligen kommit nu! Fast jag hoppas han inte fryser alltför mycket håhå, det ser kul ut med alla kläder och halsduken!!

Kram!

Anonym sa...

Men fy... han hade fått ta taxi om det hade varit jag.. :P

Emmama sa...

Saltistjejen: Exakt, det är ju olika och så är det bara! :)

Sussie: Nejnej, jag tänker inte gå genom livet med min norm som något alla måste leva efter! :)