lördag, mars 14, 2009

Besök i cockpit, tårtkalas och tröttis

Vi kan väl konstatera att det lönar sig att fråga. Jag var säker på att svaret på om man får besöka piloterna mitt under flygningen skulle bli ett "nej, tyvärr" men inte alls. Gustav och jag fick komma in och kolla! Det var ju ganska uppenbart att jag var den mest nyfikna för Gustav pratade baaaaara om att han var på väg till sin mormor och morfar. Passade på att fråga allt jag kunde komma på att jag undrat över! och fick veta att vi åkte i 500 km i timmen och att det är inte på grund av att planet håller på att gå sönder som det skakar vid take off (!!) och att flygplan som möts i luften måste hålla minst ett avstånd på 300 meter från varandra. Världens trevligaste piloter hade vi så tack för besöket!

Mamma och pappa mötte upp på Kastrup och Gustav blev så glad när han såg dom att han hoppade, sprattlade och faktiskt kastade sig på golvet i en liten glädjeuppvisning! Det var fint att se!
Vidare mot Lindängen och besök hos familjen D vars son jag var mentor åt i ett utbyte mellan Malmö Högskola och hans mellanstadieskola när jag pluggade till socionom. Det var ett KUL kompisprojekt som skulle uppmuntra barn till "högre utbildning" och jag blev jättegod vän med både Suad och hans fantastiska familj och det var så roligt att hälsa på idag! Fick goda tårtor dessutom, yum!
Åkte sedan hem till Älmhult och lyssnade på Melodifestivalen i bilen. Hämtade pizzor och hejjade på kusin och kusinsambo och hann hem till "the omröstningen". Bästa låten i historien nånsin nånsin nånsin vann, jag får gåshud av den låten och kommer vara mäkta stolt över vårt bidrag när jag ser tävlingen längre fram i vår!!

Liiite trött i bilen hem.. Men vi hann med mycket idag
Nu är det verkligen dags att sluta kolla på den där dokumentären om nåt SWAT team i USA och och sova! Besök hos min mormor och morfar och resa till Göteborg står på schemat för morgondagen, men först lååång mysig frukost här hemma med mamma och pappa!
KUL med era bidrag till tävlingen nedan! Ni kan tävla till och med måndag så det är inte för sent ännu.. ;) Närmast vinner!

10 kommentarer:

thebromanders sa...

Låter verkligen härligt!! Kul med besöket hos piloterna också!! Sån himla söt liten kille du har:)

KARLAVAGNEN sa...

Jättesöt! Men du blogga mindre nu och njut av att vara hemma!!! Slänga sig på golvet i rena glädjen - tror jag ska pröva det på Barajas nästa gång. Undrar om min mamma uppskattar det.

Unknown sa...

Men, vilka schyssta piloter!

Nu lär väl Gurra önska sig 1) glasögon 2)korv 3) att bli pilot, till nästa födlis! :)

underytanjag sa...

Ska fråga igen nästa gång, hittills har vi faktiskt alltid fått nej också... Ha det så roligt!

Anonym sa...

På vissa flighter har de sagt att de med små barn får koma o hälsa på piloterna... däremot är jag förvånad över att du fick ta en bild!

egoistiska egon sa...

Klart piloten har pilotbrillor! Haha!

Millan sa...

vad coolt! Jag har aldrig ens kommit pa tanken att fraga under flygning. Det blir nog ett framtida projekt med Nils och Sofia :-).
Harligt att du ar hemma nu. jag ar lite avis har.... :-) Hoppas du har det toppen i goteborg ocksa! kram

Marianne sa...

Tyyypiskt när ungar får göra någonting helt unikt och så faaattar de inte det : ) Men nu har du ju bild att visa honom sen när han fattar att han fick göra något som är nästan omöjligt i dag!

Ha det nu jätte-jätte-jättebra och ät massor av god mat och gott godis och kolla på massa bra tv och NJUUUT!

Kramar!

Lia sa...

Välkommen hem tjejen (och gullegull såklart!) Har mailat dig =) Kram

Emmama sa...

MzOlson: Har det fantastiskt här och att snacka med piloterna var superkul! :) Kram!

Karlavagnen: Du skrämmer mig! ;D Kram!

Anna: Haha! Mwaniki har alltid sagt att han tror G kommer bli pilot.. får se vad som händer med det. Kram!

Underytanjag: Ja fråga på, ibland har man tur! :) Kram!

Sussie: Jag såg nog väldigt snäll ut.. eller nåt.. ;) Kram!

Egon: Givet! ;) Kram!

Millan: Det är underbart att vara här, jippi! ;) Nils hade gillat att hälsa på piloterna tror jag så fråga på! Kram!

Marianne: Javisst, stå och tjata om sin morfar när man kan snacka om flygteknik! ;) Kram!

Lia: Har svarat i din blogg! :) Kram!