onsdag, mars 25, 2009

Mer om språk

Gustav fick jädrans ont i öronen när vi landade i Stavanger på väg till Köpenhamn på vår resa mot Sverige. Det kom han att tänka på idag och utbrast på sin svengelska att "when I was on the flygplan I hurt my öra".

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tugga tuggummi kan kanske hjälpa lite? Testa på hemresan.

Annika sa...

Nä, men lillen då...USCH det är så hemskt det där. Precis, kan han tugga tuggigummi? Det hjälper tycker jag.
Jobbig väg ni flög hem...Över stavanger. Går det inga direktflyg till KPH?
KRAM!!!

underytanjag sa...

Haha vad han låter rolig, så sött men mindre kul för earsen förstås!

segsliten sa...

Ungar är då för härliga! Mina klimpar blandar också, och det är lika kul varje gång. Den store som nu är 6 år har i och för sig slutat blanda ihop dem, men den lille gör det dagligen.
Kram ☺

Emmama sa...

Sussie: Han har för första ggn tuggat tuggummi idag och det funkade, så får det bli! Försökte få honom att dricka mycket (och svälja) och höll för hans näsa och sa till honom att blåsa genom näsan men det hjälpte inte helt.. Han hade en förkylning då, usch! Kram!

Annika: Ja fy, det gör så ONT! Oftast går det direktplan men ibland är det mindre än halva priset att flyga över Norge så då gör vi det! :)

Underytanjag: Ja poor poor earsen! ;) Kram!

Segsliten: Det är kul med det där och jag märker att Gustav suger åt sig ord och brukar kunna veta vilka som tillhör mamma, pappa och dagis.. Men visst blandas det friskt ännu! :) Kram!

Anette sa...

Vilken härlig svengelska! Usch det är inte roligt att få ont i örona när man är liten och flyger... En gång när vi flög med SAS var det en snäll flygvärdinna som kom med två plastmuggar och i dom pappersservetter som var dränkta i hett vatten sedan sade hon till Emily att hålla dem framför öronen och att det skulle hjälpa lätta på trycket. Hon kallade dom "Mickey Ears" Emily kommer ihåg det än idag (det var säkert 4-5 år sen)
Annars brukar tuggummi funka också.
Hoppas flygningen tillbaka går bättre.

Jemayá sa...

Jag brukar alltid sitta och gäspa vid landning och stigning, eller försöka i allafall, det öppnar käket på ngåot vis och säger "plopp":). Men är man förkyld är det ju värre, stackars Gustav. Vilka fina och glada foton du har här! Är grön av avund över dina fina kollage (har nyss hittat ett program där man kan sätta in 4 foton, men du har ju massor och bra foton dessutom!) !!! Grattis till födisen (visst hade du den redan...?). kram!