lördag, september 12, 2009

Barnkalas blev trädgårdsfest!

Hurra hurra hurra för Robyn som fyllde tre år idag, vilket kul kalas det blev! Föräldrar var med och det blev kakor och tårta och barnig lunch med små korvar, ostar, frukt, dubbelmackor och snacks. Lekar och skotska traditioner (hur skotsk den här festen nu var med tanke på att vi föräldrar är från Irland, Jamaica, Kenya, England och Sverige kan ju diskuteras, haha...) och massa kul!

Gustav med en av sina absoluta bästisar, Matthew.

Födelsedagsbarnet under en tradition som funnits med på alla kalas vi varit på i Skottland. En liten godispåse slås in, en ny godispåse slås in ovanpå den andra och så vidare och så vidare tills det är tillräckligt. Paketet skickas runt samtidigt som musik spelas. När musiken stannar får den som har paketet just då ta av ett lager papper och får då godispåsen där.. skickas vidare tills musiken stannar igen och den som har paketet då tar bort ett lager papper och får godispåsen där osv osv.. :) till alla fått! Robyn visar här hur JÄTTEKUL hon tycker det är. JÄTTEKUL.

Parent's corner.

Hoppas ni också haft roliga lördagar!

6 kommentarer:

frida sa...

Vilken härlig lördag!!kramar!

It´s all about me sa...

Haha. jättekul, JÄTTEKUL ser hon ut att ha. Tycker dock det verkar jättekul:)

Min lördag bestod av att lägga golv tills drygt kl 16, sen från 18:30 var jag på middag hos mamma med syskon och spelade UNO bla. Skitmysigt. Sov över och sov med familjens gosiga katt i sängen hela natten. Fler sådana lördagar tack! :)

Lullun sa...

Ja, jag har nog aldrig sett ett barn stråla mer av glädje än det lilla födelsedagsbarnet. ;-)
Hoppas dock hon var desto gladare resten av dagen! :-)

Utlandsmamman sa...

Vad härligt när vädret är bra och man kan ha kalas ute!

K-L sa...

Det där med godispåsarna var en kul idé. Här blir det oftast piñata när stora sonen fyller och gammal hederlig fiskdamm när de små har kalas. Det där med fiskdammen har varit succé varje gång bland spanjorerna. Här är det annars vanligast att man åker till ett lekställe och slipper ordna med något själv.

Emmama sa...

Frida: Så himla mysigt! Hela helgen har varit så himla bra!! :)

Itsallaboutme: Alltså jäkla ungar va! :D Efter allt man ordnar, haha! Åh vad mysigt du haft det i helgen, sånt uppskattar jag också så mycket.

Lullun: HAHA, i perioder i alla fall! :D

Utlandsmamman: Precis! :) Och det var en av sommarens bästa dagar!

K-L: En annan god vän till mig ska ha sitt kalas på lokal nästa månad och det kan vara superkul men jag föredrar att ha hemma av nån anledning. :) Pinata är kul men fiskdamm känns svenskt och lite exotiskt! :)