söndag, september 13, 2009

Årets bästa söndag!

Idag åkte jag och Gustav tåg från Aberdeen i Aberdeenshire till Angus, det område som bland annat rymmer Arbroath, Lunan Bay och Inverkeilor som vi besökt idag. I den sistnämnda lilla lantbruksorten bor min fantastiska vän och kollega Margaret och hennes sambo i ett jättefint litet hus de döpt till vad som på svenska blir "solfångande stugan", bara det. I denna cottage, mitt ibland åkrar och ängar har vi spenderat denna söndagen. Skämts bort med både shepard´s pie och smulpaj med äppel från trädgården. Fått ett glas vitt vin i trädgården, plockat björnbär (som här heter brambles eller det engelska blackberries), varit vid hamnen, besökt en stooor lekpark och promenat med hund längs stranden vid Lunan Bay och vandrat runt i grottorna där. Det har verkligen varit en hel fantastisk dag!

Ibland har man turen att stöta på de där människorna som gör livet ännu bättre och för mig är Margaret en sådan människa för mig. Mig blir hon aldrig av med! :)

Bästa rökta torsken köper du här och det är SÅ GOTT med rökt torsk, "smokies". Inte minst god att ha i fiskgratäng med ostsås med hackat kokt ägg i. Det ska vi se till att få in ett recept på vid tillfälle. Har bara ätit det en gång men tyckte det var så himla gott!

En drink på Victoria bar i Arbroath, skulle det vara nåt?

Grottorna vid Lunan Bay var en favorit!

Leka med fin hund vid havet får härmed Gustavs godkändhetskontroll som betyder KUL, JÄTTEKUL!
Det här är The red castle vid Lunan Bay och du kan läsa mer om det här. Du kan bland annat läsa att det byggdes för att kunna kolla lite koll på vikingarna och deras attacker. Så lite kan man säga att det är vår allas förtjänst, vikingar som vi är, att denna fina ruin ligger här. Men lite osmakligt är det att säga så samtidigt, jag vet det.

Tänk att plocka björnbär så här, mitt bland åkrar och ängar en sensommardag! Lyx!
Dagens mest glada kille var han som fick ta med Simpsonsmuggen hem! Inte undra på glädjen!

Härifrån fick vi med mängder av lagerblad (som nu ligger och torkar) och ett gäng äpplen hem.

Avdelning kul för barn och bra för två kollegor att sitta och skvallra på.

Nu är jag så trött att inget lockar mer än en knallrosa fleecepyjamas med apor på.
GOD NATT och ha sköna nya veckor!

11 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Blåbär? Ser mer ut som björnbär! Jättefina bilder!!! Härlig söndag!

satja sa...

Åh vilken mysig dag med så mycket roliga händelser. Kan tänka mig att både mor och barn va trötta efter en dag som denna, men på ett härligt sätt.Vilken fin och färgglad lekplats, kan tänka mig att Gustav hade kul där.Du har även tagit så fina bilder, både med känsla och lite med kamerans hjälp hi hi hi..Ha en underbar dag, Ska gå iväg och köpa lite saker till en enkel tårta som vi ska ha idag då lille Anthony fyller 1 år idag. Kommer ha ett större kalas på lördag istället.kramiz

pim sa...

vilket mysigt ställe det verkar vara :) mysigt med hav och klippor och sött nan på deras hus :) bra vänenr ska man ta vara på..fick bittert erfara det idag..:(

mamma Eva sa...

Underbara bilder, bäst är förstås den med Gustav på.....

Saltistjejen sa...

Vilken härlig söndag! Och vad fina bilder. Jag har aldrig ätit rökt torsk men gillar rökt fisk i allmänhet så det låter gott.
Kram!!

Emmama sa...

Karlavagnen: Men OJ, björnbär såklart! :)

Satja: Åh vad härligt, hoppas verkligen han haft en toppenfödelsedag! Vi skickar en liten grej till honom snarast! KRAM!

Pim: Jaa, underbart! Nämen, vad har då hänt? Kram!

Mamma: Jaa, håller med, den är himla fin. SÅ glad är han! :) Kram!

Saltis: Tack! Ja det är så himla gott. Den blir ganska starkt gul i färgen och riktigt smakrik och god. Kram!

Lullun sa...

Vilken hääärlig dag!! Och så underbart att ha funnit en sådan person som du känner så för. Flera totalt underara foton i inlägget dessutom. Din gullunge är bara världens sötaste. Många och "extrema" miner är lite hans grej va?! ;-) SÅ söt! :-)

Emmama sa...

Lullun: Ja det var så himla mysigt! :) Och JA, han kan inte le som ett vanligt barn utan måste gå lite XL crazy, du vet. :D

Anna, Fair and True sa...

Vilken härlig söndag!!

Lullun sa...

Men det är ju bara underbart. Och när han blir sur, så blir han bara sur, eller hur?! På det området är min son också expert; underläppen putar ut og ögonen, ja de ska vi inte ens tala på. ;-)

Emmama sa...

Anna: Det var helt helt underbart och vi är välkomna tillbaka när vi vill! :)

Lullun: Jajaja givet! Hela kroppen sjunker liksom ihop och det hela avslutas gärna med att falla raklång framåt och landa håårt på golvet. Dessa himla himla barn!