tisdag, september 08, 2009

Vi har en solig och fin morgon i Aberdeen idag. Jag käkar lite gröt och har fixat några traderapaket som jag ska skicka senare. Gode Gud gör så att inte den lilla långsamma damen är i kassan idag. Det kryper i min kropp och i min jävla själ när saker går för långsamt. Men jag vet att jag är den onde som retar upp mig på det men nåja.

Det är nu dags att väcka lille master så han kan gå till dagis. Recpetutskriven medicin ger personalen på dagis honom vid lunch. Är det så där ni är? Att de administrerar penicillin eller måste friska barn vara hemma tills dosen är slut? Och detta med färgat snor = hemma, är det sant? Här är det en lite lugnare inställning. Barn kommer självklart inte sjuka till dagis och har man haft magsjuka är den 48ars friskhet som gäller innan man får komma tillbaka. Förkylningar är det annorlunda med och man får vara på dagis även med icke genomskinligt snor. En gång hämtade jag GG och fick beskedet att han varit lite febrig förrut men då fått vila en stund och eftersom han verkade ok så ringde de inte efter oss. Jag gillar detta ohysteriska.

Nu ska jag till mitt hysteriska arbete men en luuugn kväll hemma m GG blir nåt att se fram emot.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Häpp!
Inga mediciner administreras på dagis här. Kan kännas lite roddigt sista dagarna på en längre kur. Antingen stannar man vackert hemma eller få man masa sig till dagis och stoppa medicin i barnet. Jag kan i och för sig förstå att det kan bli svåradministrerat för personalen, särskilt om barnet inte uppskattar intagandet.
Hur går snacket om svinis hos er förresten? Kramar.

hd

pim sa...

låter skönt med det ohysteriska. är det lika ohysteriskt ang. svininfluensan? isåfallska jag flytta till skottland tills eländet är över..

Lullun sa...

Inga medicinkurer på dagis här, fast får han dem bara hemma, så är det ok att han kommer. Man är inte heller så supernojig här, vilket jag tycker är skönt, då min son är av typen som sällan blir direkt sjuk när han är sjuk, om man kan säga så. Han vill ju mycket hellre vara på dagis och leka och smittan har ju redan kommit ut dessutom så... Håller med dig. :-)

Emmama sa...

Hd: Här älskar barnet penicillin, det är nåt konstigt med honom! :D Förstår om det blir roddigt hemma då de inte har möjlighet att hjälpa till, känns krångligt. Tack och lov jobbar jag så nära dagis att det hade funkat för mig men inte lätt att störa barnet och sen gå igen heller ju..? Brev skickas till er imorgon, hurra! Återkommer med diskussion om svinis eftersom flera frågat! :) KRAM!

Pim: Här har ju massor av människor det så panik hägrar, tro mig..

Lullun: PRECIS, Gustav har nog av oss på helger och kvällar, han är ca 2-3 dagar i veckan på dagis och älskar varenda sekund av det! :)

Anna, Fair and True sa...

I USA tror jag att de inte får ge någonting. Fast kanske om föräldrarna skrivit på något kanske :) Vet inte hur det funkar i Sverige dock fast vore intressant att få veta.

Emmama sa...

Anna: Inbillar mig att man inte nånstans i Sverige ger medicin. I alla fall inte i Sölvesborg som Hd skriver.. :)

pernilla sa...

Ingen medicin. Däremot är färgat snor ok (ingen tycks ju ändå veta vad grönt eller vitt snor betyder. Rött är däremot näsblod hahaha). Om du visste vad olika teorier angående snorfärg jag hört.

Emmama sa...

Pernilla: MOHAHAHA, rött snor låter inte så himla lyckat. Men detta trams med att bara genomskinligt snor är OK är ju frn 1890-talet. Iih!