torsdag, september 17, 2009

Har det börjat hos er?


Ja har snacket ännu börjat hos er som också jobbar inom branscher som inte stänger över jul?

Om vem som ska jobba i jul, om vem som var ledig förra julen, om vem återigen vägrar jobba nyår och allt det andra. Det brukar börja i augusti, september och vår debatt på kontoret är i full gång. Jag var ledig förra julen och erbjöd mig därför att jobba långa passet från juldagen till annandagen i år och alla jublar. Jag firar ju ändå julafton och är hellre ledig då. Ska försöka lura till mig långledighet över nyår och in i januari istället så vi kan åka till IKEA-land.

Det känns onekligen sådär men nu är det bara att gilla läget. Lite nya traditioner får skapas istället. Och vi kommer kunna vara med om allt juligt här och vara med på alla julavslutningar och julfester som vi tvingades missa förra året eftersom vi var i Sverige. Så, nåt gott med det! Och alla andra, om några, kvarlämnade får komma hit på svensk julfest på julafton, det kommer bli bra! Har du börjat planera julen ännu..?

14 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

nej inte än. Inte mer än att jag vet att jag ska hem. Jag å Nesseeee... Förmodligen med Luft-Hansa.

Lullun sa...

Ibland är det skönt med kontorsjobb får jag säga. ;-) Båda mina anställda kommer dock att vara lediga det mesta av december (semester repektive pappaledighet), så för min del blir det att ta ett tyngre lass, men det gör mig nu inte så mycket.

Och julafton - ja, vi har redan hunnit med att bjuda in 6 stycken. Tidigt jag vet; men det kändes rätt för oss att fira i nya huset så klart! :-)

Lullun sa...

...och då måste man ju säkra sig att några kommer också. Det är trots allt roligare att vara många, än bara tre. :-)

pim sa...

jul? du är galen :) det är ju eh tre månader kvar..jag vet inte ens var jag bor vid jul hi hi.. Ja i Nässjö kommer den ju firas som alltid men iövrigt har jag noll koll. Jag frötränger den. Förvisso har det kommit snö i norrland men nej här är det sommar ..eller något *S*

Marianne sa...

Jul? Ja visst ja, det är ju snart slut på september, har missat det! Inte så lätt när man fortfarande håller på att svettas ihjäl i 35-gradig värme. Men jag får väl ta en diskussion med mig om det är jag eller jag som ska laga mat i jul : D

Skämt å sido. Jag minns hur det var. I Sverige VABade alla småbarnföräldrar och alla andra fick ta skeden i vacker hand och jobba. Inget val. Vet inte om jag har sagt det förut, men jag minns en undersköterska som hade förlorat en son och hade en kvar som var alkoholist. Hon ville vara ledig över jul för att försöka ta hand om sin son - icke en chans mot VABande småbarnsföräldrar. Och jag FÖRSTÅR att man vill ge sina barn drömjular att minnas, inte tu tal om den saken, men i alla fall de jag jobbade med var helt okänsliga för att även andra hade vissa behov. Själv var jag syrra och drabbades inte av det hela, vad jag minns, men jag tyckte hemskt synd om den där undersköterskan.

Det har blivit grönt och fint här ser jag!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Ucsj nej nu får jag lite julångest...!
tyckler att jularna nuförtiden ofta är så himla kravfyullda! BLÄÄÄÄÄÄ!!!!
gillar inte julen så mkycekt längre. Som utlandssvensk ska ALLA rycka och slita i en över jul...hu! och hur man än vrider o vänder sig så har man fanemej rumpan där bak heeela tiden ändå....! :-(
och julen innebär dessutom att vi BORDE boka biljetter hem nu. Borde ha GJORT det för läääänge sedan egentligen. men vi skjuter alltid upp sådant vilket är dumt dumt dumt!
Hm, ibland skulle jag önska att man itne behövde åka hem till jul. Jag tycker ofta det är roligare att åka till Sverige när det inte är ngn högtid utan bara vanliga dagar. Mer spontanitet och mindre krav.
Jaja, nu är det ju jul varje år så man får helt enkelt bita i det sura äpplet. Sedan är det ju mysigt med julfirande OCKSÅ såklart! Men som sagt om man bara kunde slippa allt det där runtikring....
Kram!

Sussie sa...

Nej jösses, inga planer. Men jag tänkte faktiskt tanken igår. Tror vi kör på som ifjol. I Rosala på julaftonen (ensamma eller med nyktra svärisar) o så svärisar o föräldrar över på middag på annandagen.
Jag är så tacksam för kontorsjobb, att jag slipper supermarketens hysteri. Uhhh.

Anna, Fair and True sa...

Vi har inte ens pratat om det ännu. Fast jag jobbar ju inte i en sådan bransch. Men vi kommer i alla fall att diskutera vem som ska jobba i mellandagarna. Men man brukar alltid kunna ta ledigt antingen mellandagarna eller dagarna med nyår och trettonhelgen.

Emmama sa...

Karlavagnen: Mysigt for er! :)

Lullun: Jag har till halften ett kontorsjobb men ar mycket pa springande fot och som sagt, elande tar inte jullov tyvarr, det blir nastan varre.. Sorgligt! Era julplaner later supermysiga! Kram!

Pim: Haha, forstar det. Men julledighetsdebatten borjar alltid tidigt.. :)

Marianne: Jag tror det blir DU anda.. :) Skitattityd att alltid vabba, genomskadades det inte? Det ar ju daligt ledarskap om det fick fortsatta. Arma uskan du skrev om, usch! Jag var sa tacksam forra aret nar jag var ledig over jul sa erbjod mig darfor i ar och juldagen ar helt ok att jobba pa och julafton var okej att jobba pa for de flesta andra sa det loste sig bra. :) Var forra chef lat alla foraldrar med sma barn vara lediga over jul men sa tanker ju inte alla och sa behover man verkligen inte resonnera, det ar inte rattvist mot andra.. :) Kram!

Saltistjejen: Haller helt med dig! Vi var hemma tva veckor i februari i ar och det var basta nansin! Allt var som VANLIGT, ingen hets och stress och alla var hemma och kunde ses! :) Jul blir ofta lite kras emellanat, det finns manga viljor och alldeles for lite tid, precis som du sager. Hoppas det blir en LUGN skon jul for er i ar! Stor kram!

Anna: Skont med lite ledighet i mellandagarna i alla fall! :) Och pa jul och nyar har ni stangt forstar jag? Kram!

frida sa...

VAD ÄR DET JAG LÄSER?!?!??!?!

Anna, Fair and True sa...

Ja, då har vi stängt. Ibland även en extra dag som kompensation om någon av helgdagarna infaller på en lördag eller söndag.

Pappa sa...

Jag har pratat med jultomten han tar en sväng till oss när ni har kommmit hit. Vi firar ett hejdundrande Gott Nytt År istället.
Frida kan vara lugn, hon skall få sina julklappar på julafton, strax efter Kalle Anka.
Tidigt med julprat men snart plockas julpyntet fram på Ikea.

Marianne sa...

Jag tror inte att arbetsgivaren kan neka vab.

Kram!

Emmama sa...

Frida: Ibland får man vara lite listig och smart... Jag får ledig länge i januari istället och vi får fixa en extra julafton runt nyår, välkommen! :) Kram!

Anna: LYX! :)

Pappa: Bra att du lugnar ner hetspellan från Götet! :) Kommer dock sakna er myyyycket över jul!

Marianne: Nejnej, så menade jag inte men om det var så att de systematiskt ALLTID hade sjuka barn över jul för att inte kunna jobba så kanske man som chef måste börja (våga) diskutera detta..? Såklart ska man inte neka vab som är korrekt! :) Kram!