onsdag, september 23, 2009

Vattenkoppor!


I några veckor har det på ytterdörren till dagis suttit ständigt uppdaterad info om hur många barn som hittills smittats av den vattkoppesmitta som härjat vilt. Ett tjugotal av barnen har varit sjuka. Och ni anar säkert vart denna lilla bakgrund leder till.
Jo då, lilla Gustav är en nysmittad liten vattkopp. Prickig och fin.
Minst en veckas hemmavaro från dagis väntar. Det blir att köpa med pysselböcker till honom efter jobbet imorgon. Funderar lite på att skämma bort honom med "storebarnslego" som jag eg tänkt ge honom i julklapp men jag får se om jag får tag på det imorgon...
Nu blir det läggdags nära nära den lilla söta vattkoppen.

16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men OJ!!!! hoppas verkligen att det inte blir en alltför kliig och jobbig variant av kopporna! Och hoppas att lilla G-koppan snart blir frisk!
Stor kram!

Sussie sa...

Krya på er, vi hade det i våras. Det är världens mest smittsamma sjukdom, visste du det?
Gå till apoteket o se om de har en sorts svalkande salva som är till för just vattkoppor. Den hjälper mot klådan och att inte göra så fula ärr (minskar infektionsrisken på skorpan då man kliiiiiar o skraaaapar...)

Eva Henriksson sa...

Vattkoppor vid tidig ålder brukar gå så bra. Så är det över sedan.....men visst kan det behövas lite pysselsaker.
ni får väl hjälpas åt. Jag minns att det var så svårt att kunna vara hemma.
Lego är bra.

Cecilia/svengland sa...

Hoppas han mår bättre snart - min yngsta fick vattenkoppor när vi var i Thailand - det du - tropik värme och kliande!!! :-)

Mia sa...

Det kommer ju alltid förr eller senare den där sjukdomen. Hoppas han inte får så många prickar som kliar. En kompis till mig fick vattenkoppor på sin bröllopsresa i Australien. Inte så värst kul! Kram!

satja sa...

Åh stackarn,men en tröst är väl att dem brukar säga att det är bättre att dem får det när dem är små.Hoppas att det inte kliar FÖR mycket. Minns själv hur det va då jag va lite äldre när jag fick det och mamma sa -försök nu att inte klia, och hur lätt va det? Ville även passa på att säga ett stort TACK för det fina paketet med presenter till oss.Måste hålla mig lite angående godiset så att Kevin också hinner smaka ha ha ha choklad är ju min favorit. Tack även för pysslet till Kevin, det kommer han verkligen gilla. På tal om "storabarnslego" så minns jag att han tyckte om polisbilen som Kevin har. Hur har ni det med Lego där borta?Ha en fortsatt bra dag....kramiz satja med familj!

Lullun sa...

Stackars liten! Hoppas att han klarar sig undan från alltför många kliande prickar dock. Storbarnslego (eller smålego som vi säger här), det är å andra sidan jättekul! :-)

Annelie sa...

Lite Kuckelimuckmedicin på väg!!!

Marianne sa...

Å nej, stackarn! Men det är väl bättre att få den när man är liten, jag tror jag var en tio när jag fick den och det lär bli värre för varje år som går i ålder har jag för mig. Hoppas han klarar sig med bara några få koppor och att det inte ska klia för illa!

Kram till Gustav!

KARLAVAGNEN sa...

KRYA PÅ DIG GUSTAV!

Anna, Fair and True sa...

Stackarn! Men som sagt bättre att få det nu än i vuxen ålder!

Christel sa...

Typiskt vuxna att säga att det är lika bra att ha vattkoppor när man är liten, det är väl lika jäkligt när som!? Det enda som är bra är att man kan få bli lite extra ompysslad, saft, kakor, pysselböcker, Emil i Lönneberga, glass, läsa högt ska det va, i massor! Så man har nån nytta av att man är sjuk, hälsa den prickige hjälten! Kram

Gabba sa...

SStackars gulle! Men sen är det över och han slipper det resten av livet! Hoppas ni härdar ut.
KRAM på er båda!

Emmama sa...

Tack snälla ni alla för så fina kommentarer! Jag får inte till det att svara ordentligt på dem denna gången men skickar tack och kramar till er alla från pricken och hans morsa! :)

Anna, Fair and True sa...

Fast blir man inte mer sjuk som vuxen? Dvs mer allmänpåverkat än ett barn med vattenkoppor? Fast såklart att det är jobbigt att ha det som barn också?

Emmama sa...

Anna: Jag vet faktiskt om det ÄR så eller om vuxna är mer gnälliga.. Det kan ju vara svårt att jämföra ett barns upplevelse med en vuxens och jag tycker barn ofta är extremt tappra när de är sjuka. Skulle vara intressant om nån vet hur det är?