tisdag, september 29, 2009

Om kuddar och lampskärmar. Och eld.

Innan Gustav föddes sydde min mormor en jättefin filt och kudde till den lille bebisen som då gick under arbetsnamnet Tage Kidjana (ja, det var kanske lika bra att det aldrig blev de namnen när man ser dom i skrift - låter bättre än det ser ut dock, eller?). Igår beslöt sig Gustav för att leka mordbrand med just den kudden och la in den i en lampskärm och tände lampan. Mwaniki upptäckte tilltaget i rättan tid, tack och lov. Men kudden är nu ett minne blott och när jag kom hem från jobbet fälldes det nästan en liten tår över det. Men, JAJA, viktigast att alla mår bra, blabla.

Självklart säger Gustav att det var hans kompis Matthew som gjorde det. Dagens barn har ingen känsla för ansvar. ALLS.

8 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Men du! Du kan ju korta av kudden - så har du ju kvar den.

Emmama sa...

Karlavagnen: Det är eldsmärken överallt på den så det funkar tyvärr inte.. Får se om mormor har material kvar att göra en till istället.. :) Men det var en god tanke, tack för den!

Erica sa...

men urs, tur att det inte blev en värre skada!

Petra H sa...

Hu, så otäckt!! Det är sådana tillfällen då man INTE ska tänka på hur det hade kunnat gå utan vara glad att det gick så bra! Men jag förstår att det är sorgligt med kudden, håller tummarna att mormor hittar mer tyg...
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Inte Mollgan då? ;)

Gick det inte att spara något? T ex en del av tyget och sy något nytt/mindre?

Sussie sa...

Åh... så trist. Och tur att det inte gick värre.

Marianne sa...

TUR att Gustav och Mwaniki mår bra! Synd på kudden, den var riktigt söt. Fast Gustav kanske tycker den är fööör söt? Vill hellre har bilar?

Kram!

Emmama sa...

Erica: Ja, verkligen! Himla lilla unge!

Petra H: Måste kolla med henne för det har varit så kul att ha just ett set. Kram!

Anna: Haha, honom känner Gustav inte till ännu men han skyller samvetslöst på sina kompisar istället.. :D Tyvärr luktade den för mycket rök/eld för att kunna sparas.. Trist! Kram!

Sussie: Ja... :(

Marianne: Han kanske medvetet försökte förstöra den ja.. >:D Då jädrarimig! ;) Han har alltid tyckt mycket om den här kudden så kanske ville han bara värma den lite..? Kram på dig!