lördag, september 19, 2009

Lunchdejt med chefen

En himla fin lunchdejt fick jag med chefen idag. Förlåt, med chefen och hans munspel. Han gjorde succe med sin vackra musik såklart.

Här ska ni nu få se lite typiska skotska lunchfavvisar. Ovan ser ni butteries (smöriga lite salta wienerbrödsliknande bröd man kan rosta och gärna har smör och jordgubbssylt på) och två typer av scones.


Bakade potatisar, nån typ av pizzamacka (längst fram), vita bönor i tomatsås, korvar, blodpudding, potatisbullar, bacon och potatismos.

Stovies (i mitten längst fram, lite som pyttipanna), olika småpajer, macaroniandcheese, potatismos, currykycklinggryta (längst bak till vänster), korvar inbakade i mördeg (framför pajerna), och "mince in gravy" (fram till vänster) - stekt köttfärs med skysås gjord på pulverbuljong.
Vi kan ju alla se det som är mest häpnadsveckande, att allt har samma färg. Mer eller mindre. Men en god "mac and cheese" går ner ibland tycker både chefen och jag.

Efter lunchen spelade vi ordentligt med fotboll och hade en jättemysig dag i solen. Hade jag inte blivit halvt ihjälskrämd av en överförfriskad yngling på vägen hem från jobbet hade jag gett dagen 5 emmapirayor. Vad som hände var att jag på väg hem (med cykellyse på för det var beckmörkt) blev svuren åt av en ung man som tyckte sig bli bländad av mitt lyse. Han började vingla mot mig och mitt hjärta slog verkligen runt. Tack och lov hade han en vettig kompis med sig som föste undan argbävern och vackert bad mig om ursäkt för vad hans kompis gjort. Tack och lov för argbävrars schyrriga kompisar.
Nu kollar jag "Legally blond" (det stannar mellan oss) och har fått ett glas vin av käre M som tyckte jag förtjänade lite uppassning.
GOD NATT alla fina!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Låter som en toppentdag! Förutom argbäcern dåå! Men pga av hans kompis blev det ju ett lyckligt slut!
Stor kram!!

Millan sa...

Vilken mysig dag! Och jag och Nils haller med, en mac cheese gar alltid ner! kram

Millan sa...

Ps, vad fint det har blivit pa bloggen!

Emmama sa...

Saltistjejen: Ja verkligen en bra dag och den schyssta kompisen räddade en lite trist situation.. Kram!

Millan: Javisst ka det vara gott! :) Men jag får aldrig till det hemma när jag gör egen.. konstigt.. :) Och tack för komplimangen om bloggen. Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Arga bävrar är inte att leka med. Kanske är det deras parningstid nu och de är lite extra på hugget? Nåja han mår nog bra mycket sämre idag än vad du gör. Så glöm honom - han har redan glömt dig!

Trevligt med lunch tillsammans med Chefen. Får hoppas att han bjöd dig (å inte bara på musik)?

Emmama sa...

Precis. Men vad tuff man kan bli med lite innanför västen. Jag fick fanimig bjuda honom, snålis. Men jag fick ju skön musik till efterrätt så det var ok ändå.. :)

Lullun sa...

Ja, det var lite enformigt i färgen måste jag säga. Men hade nog inte förväntat mig annat från din del av världen. :-)
Obehagligt det sista där, men annars lät det ju trevligt. Fin musik med munspelet också. Ljuvligt. ;-)

Emmama sa...

Lullun: Nej, precis. Man vet litegrann att här är all mat i färgnyansen fettfärg. :D Munspelet däremot, gick inte av för hackor!