fredag, september 04, 2009

Familjens shoppinginställning


Mamma, pappa och Sara: HIT ska vi gå när vi kommer. Ett megamegamegamall med alla affärer ni kan tänka er. Plus hotell och restauranger. De bygger för fullt men det börjar se nästan klart ut så i november borde det verkligen vara öppet.
Mina familjemedlemmar har lite olika inställning till shopping kan man dock säga, låt mig gå igenom detta.
Pappa: "Jag har allt jag behöver. Jag samlar ej på saker men på upplevelser, böcker och skivor. Man blir själsligt utarmad av att shoppa mycket, livet är för kort, UPPLEV MUSIK OCH KULTUR, det är det ni behöver". Och: "Jamen tack för den fina tröjan, vad har den för färg" (gravt färgblind alternativt helt ointresserad).
Mamma/Sara: "Hade Gud inte velat att jag skulle ha den tröjan/kjolen/väskan/whatever hade han aldrig låtit mig se den".
Jag är nog lite mittemellan. Kan tycka det är gudagott att köpa en ny snygg sak och sen sitta med den i en påse på Starbucks och längta tills jag får använda den :) men oftast ligger jag ganska lågt med shopping och går hellre ut och äter en god middag eller tar med picknick till parken om jag är ledig. Shopping får liksom inte bli en hobby, känner jag.
Du?

9 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Tänkte på din pappa imorse. Det körde förbi en liten Morris, en liten söt gul en. Kameran hade jag inte med mig. Konstigt att man associerar saker till människor man aldrig mött!

Pysen73 sa...

Jag älskade att shoppa när jag bodde i Sverige, men här finns ju inga roliga affärer, så ibland känner jag mig som värsta bagladyn för jag har verkligen INGET roligt att ta på mig... Tycker det är svårt att hitta kläder som jag gillar till vettiga priser...

Susanna sa...

Men SÅ kul! Jag ligger nog någonstans mellan dig och din mamma & syster. Och visst är det underbart att sitta och fika efter ett lyckat shoppinginköp och bara fantisera om hur tjusig man kommer att se ut i det nya plagget! :)

Här ösregnar det och i eftermiddag åker jag till Zimbabwe. Lite pirrigt i magen har det börjat bli! :)

Kram!

satja sa...

Jag är nog ganska lik dig Emma gällande shopping. Jag brukar inte vara i stan så ofta för det enda som jag kan tänka på där jag kan bli lättpåverkad är när det gäller shopping. För även om jag inte vill eller borde så är det så lätt att falla för frestelsen när det hänger framför en.Nu hördes det som det är affärens FEL att jag köper, självklart är det MITT eget ansvar att låta bli men ibland är det inte lätt. Sedan jag blev tillsammans med K så handlar jag mindre. Han påminner mig (ibland lite mycket, men oftast är det bra)om vi VERKLIGEN behöver det jag tänk köpa. Både du och jag gillar ju även loppis, av många andelningar. Billigt,ovanliga saker,miljömedvetet osv...Ha en bra dag! kram från ett blåsigt Göteborg!

Emmama sa...

Karlavagnen: Åååh vad gulligt! :) Jag tänker också på honom när jag ser små Minis, han ääälskar dom! :)

Pysen: Jag tycker också att shoppingen i Sverige är bättre än här men det handlar kanske om att här har jag lite mindre koll.. Men svenskt mode är mer min stil. Hoppas du hittar nån bra affär snart i alla fall, om det nu är möjligt! :)

Susanna: Preciiis det känslan gillar jag med ja, det är nåt magiskt med den! :) Flyg försiktigt! Kram!

Satja: Känner SÅ igen mig! Jag älskar att fynda och har också börjat fundera mer över vad vi behöver. Det är liksom orimligt att ha en massa saker bara för att de är fina för det blir för mycket då. Sparar hellre till nåt ordentligt eller en upplevelse. Vi har lärt oss mycket av våra karlar vi! :) Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag är nog lite mittemellan också fast ibland blir jag som din mamma och syster. Särskilt i USA där allt är billigare och det finns så mycket att välja på. Då kollar jag knappt på prislappen! ;)

Jag kan också vänta med att använda något nytt. Liksom suga på karamellen. Många andra har ju på sig plagget redan nästa dag men inte jag inte.

Emmama sa...

Anna: USA är bra för shopping ja, bäst är dock Sverige! :) Jag vill alltid vänta lite, då blir det ännu finare och speciellt känns det som! :)

Lullun sa...

Enig. Med dig alltså! :-)

Emmama sa...

Lullun: Härligt! :)