fredag, april 03, 2009

Olyckan

De hittills funna anlände till hamnen i forrgår

Den fasansfulla helikopterolyckan är det alla pratar om. Många av de omkomna var ifrån Aberdeen och hela oljeindustrin känns omskakad, flaggor vajjar på halv stång och på var lokalradiostation ”North sound one” spelas mest musik som manar till eftertanke. Lugn vacker musik. Mängder av aberdeenare åker de där helikoptrarna till och från jobben på oljeplattformarna ute på havet och många anhöriga vägrar nu släppa ut sina män och bröder och barn igen innan man vet varfor denna och den förra olyckan skedde. I den förra olyckan överlevde alla och kan ni tänka er att en av de som överlevde den förra nu omkom i denna.

Annars är det skönt att vara tillbaka i vardagen här efter världens bästa semester. Skönt att ta upp middagsmat ur frysen innan jobbet och sen hämta barnet och köpa mjölk och promenera till hamnen och titta på brittisk TV.

Man ska vara glad för de där småsakerna.

5 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Hemskt!

KARLAVAGNEN sa...

Ja fy 17!
Men varför promenerar du till hamnen för att titta på brittisk tv?

Anonym sa...

Å...så fruktansvärt. Tänk att överleva en olycka och så försvinna från livet i nästa olycka.
Så hemskt!

thebromanders sa...

Har inte hört om den här olyckan... så himla tragiskt!!
Visst är det skönt att uppskatta små vardagligheter på det viset. Det gör man ofta när man har fått lite distans, efter en paus från vardagen.

Emmama sa...

Alla: Jaa, så vidrigt! Svårt att sluta tänka på vilken panik de måste haft. Och att vara med om båda är ju nästan kusligt..

Kram!