måndag, april 06, 2009

Neurotikern går till optikern

Aberdeen från ovan

Hon är så ynklig den här bloggaren att det är löjligt. Inte roligt ens för sånt här är trams och egentligen allvarliga saker. MEN. Med jämna mellanrum drabbas nämligen både jag och sonen, ENLIGT MIG, av ovanliga sjukdomar. Inte bara Gustav har nu haft "förmodlad ögoncancer", utan också jag. Om det nu inte var MS, för då kan bekymmer med suddig syn vara ett symptom. Sedan ett tag tillbaka har jag haft lite suddig syn och det har oroat mig lite (MYCKET). Under en diskussion med mina kollegor kom vi att prata om att en syster till en av dessa upptäckte sin MS som följd av att hon gått till sin optiker med suddig syn. Det var inte läge för den diskussionen alls mitt i min oro för min egen suddighet. Googlade och fick panik. Ringde min optiker. Erkände min synd, att jag googlat, och att jag nu hade panik. Det ställdes lite följdfrågor. Kommer det vätska ur ögat, har du ont i ögat? Mitt fall ansågs inte akut men jag fick en tid som till idag på eftermiddagen. Och jag gick till optikern som sa att man helst inte ska googla på sina symptom, att det ofta bara skapar onödig oro. Jotack, det har hon lärt sig den hårda vägen. "No strain on your eyes", sa han. Allt såg bra ut, inga töjda blodkärl och det är ett bra rättesnöre som säger att ögat mår bra. Men lite suddigt såg jag ju på bokstavstavlan. Hade svårt att se mellanraden och inte en chans att se understa. Så vi tog ut linserna och jag fick ta på de där glasögonen som är inställda på samma sätt som mina linser. Och vi kollade och testade och ändrade styrkan. Möööjligen, kan vi öka styrkan på vänsterögat lite, tyckte optikern. Och jag såg bra med glasögonen men sämre med mina linser. Som ju skulle vara inställda med samma styrka. Konstigt, tyckte han. MS/ögoncancer, tänkte jag.

Kan du ha råkat sätta linserna i fel öga, alltså tvärtom, sa han. Kan du råka ha höger lins i vänster öga och vänster lins i höger öga?

Testade det.

Och lämnar inga som helst mer kommentarer om detta.

16 kommentarer:

Taina sa...

Hahahahahahahaaaaaaaaa! Hur kändes det då? Måste bara få höra din kommentar till optikern. Please!
Hahahahahahahahaaaaaa!
Kramen

Saltistjejen sa...

Hahahhaaaa! DET har jag också gjort!!! MEN jag brukar upptäcka det rätt snart för det sklijer rätt mycket i styrka på min höger resp vänserlins.
TUR att det inte var ögoncancer eller MS iallafall!!! ;-)
Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

:-)! Bra att du är uppmärksam.

K-L sa...

Hahahahah, underbart när kroniska/dödliga sjukdomar bara kan trollas bort så där.

egoistiska egon sa...

haha, men fyfan vad hemskt det där är innan man får en lösning på problemet.

Lala sa...

Åhh, jag är precis likadan!! Jag har precis googlat mina konstiga symtom och kom fram till bihålecancer. Det är INTE kul:( När jag blir såhär kan jag inte tänka på annat!!

Din story var iaf roande:D

elin sa...

hahahahaha! tack för det härliga skrattet det tränade iaf mina obefintliga magmuskler lite! hahaha! men huvudsaken är iaf att du kan sluta oroa dig nu!;)

mimmi sa...

Hahahaha!!!!! Härligt slut på en oroande historia.
jag hae början till parkinson förra veckan. Tur nog gick det över efter en stor måltid.

satja sa...

oj, vilken tur du hade. Tänkte även fråga om jag kan få din adress, jag har slarvat bort min adressbok och det är INTE bra. Hoppas att du ser detta idag. Tack på förhand!kram

thebromanders sa...

Ååååh, vad den var bra!!! Haha!!
Men vad skönt att kunna andas ut... vet precis hur orolig du måste ha varit. Jag är ju precis likadan!! Jag googlar också mina symptom och är säker på att jag har den ena kroniska sjukdomen (oftast med dödlig utgång!!) efter den andra... fick precis samma reaktion från min läkare när jag råkade erkänna att jag gjort det. "That was your first mistake right there!"
*skakar på huvudet* - Linserna i fel öga - den var bara fööör bra!!!

pernilla sa...

Jag förstår precis, jag drabbas också ofta av sjukdomar som är riktigt läskiga. För ett tag sedan kissade jag jättemycket blod, jag gapade och skrek på Patrice att vi måste till akuten NUUUU (därför mina inälvor hade antagligen spruckit). Han påminde då mig om att kvinnor menstruerar en gång i månaden....vi åkte aldrig till akuten.

Anna, Fair and True sa...

HAHAHAHAHAHAHAHA!

Jemayá sa...

Du är nog rolig du :)! Men det var säkert inte så roligt när du var mitt i det hela - skönt i allafall att det inte var något allvarligt! Och så underbart söööt Gustav är på den glada bilden!!!

anna of sweden sa...

Men Emma då! :D

Emmama sa...

Taina: Jag madde som jag fortjanar kan man val saga, haha.. Han var SNALL och menade att det hander ofta.. Yeah right.. :) Men han sag det roliga i det och jag med! Haha! Kram!

Saltistjejen: Ja vilken jakla rota alltsa, himla tur. AH vad jag kan vara jobbig men mina nojjor! Skont att du ocksa gjort samma grej, aven om det kanske inte gick sa har langt innan du upptackte det.. Kram!

Karlavagnen: Ja, visst ar det! :D

K-L: Jag ar ett medicinskt under! :D

Egon: Ja visst ar det vidrigt!

Lala: Tack.. :) Nej det ar sa himla jobbigt och tankarna hinner ga langt, langt.. :(

Elin: Happy to make people happy! :)

Mimmi: Ja du ar ju lika jobbig som jag med sant har, det kanner jag till.. Det ar sa JOBBIGT dock och jag blir alltid san har nar jag ar stressad eller liknande. Skont att din parkinson gick over, himla bra! :)

Satja: Adressen skickad pa facebook! :) Kram!

Emmama sa...

MzOlsson: OOOOOH, en annan googlare, som man haller pa! Stackars lakare, de maste avsky google.. ;)

Pernilla: HAAAAHAAA, tack gode gud att du hade P som kunde reda ut begreppen lite.. :)

Anna: :D

Jemaya: Nej, jag hade verkligen panik! Usch.. Men tack! :)

Anna of sweden: Ja det kan man gott saga! :)