onsdag, april 22, 2009

Värme och jobbglädje!


Det blev en så fantastisk dag på jobbet! Jag älskar att jobba och kan inte tänka mig att inte göra det. Vad det GER och vad mycket jag lär mig. Har nu jobbat strax över ett år på detta jobbet och det har hänt så mycket och jag har lärt mig så vansinnigt mycket, både jobbsaker och personliga saker. Fantastiskt! Idag fick vi alla varsin "baby", varsitt område chefen tycker vi är experter på och ett område vi ska vara kontaktpersoner för. Mitt blev parenting, föräldraskap. Gaaaaanska mallig blev hon då. Och jätteglad! Vår chef vi har nu (dessvärre bara tillfälligt) är fantastisk. Det är raka rör, massor av entusiasm och jätteflummig kreativitet som ska råda. Och jag älskar det!


Nåt annat.

I brittiska hus är det som ni kanske vet ganska kallt. Vår lägenhet är nyrenoverad och lätt att få varm, MEN det kostar. Vi brukar unna oss en timme med elementen på innan vi lägger oss och jag ska snart klicka igång den. Sen ska alla andra värmeattiraljer fram. Raggsockor, fleecepyjamaser, dubbla täcken, gummivärmevattenflaskor vid fötterna... Alla fönster dras för med lite tjockare gardiner så fort man kommer hem dessutom, det håller också inne värmen. Idag har det varit kallt på kvällen nämligen. Konstigt det här, det är som en rutin som jag nästan inte ens tänker på. Hemma i Sverige var ju värmen på dygnet runt jämt. Stängdes bara av på sommaren. Men, allt funkar, man vänjer sig vid allt! :)
Nu = bra bok och sen sova. Jag blir flipprig i ögonen av att spela Tetris innan jag ska sova sa jag borde inte. Men jag vet hur det kommer sluta...

6 kommentarer:

Cecilia/svengland sa...

Ja, engelska hus och värmen ja.....håller med dig! Men i Sverige tycker jag att det alltid är för varmt inomhus med värmen på hela tiden! Höll på att dö när vi bodde hos min föräldrar!

egoistiska egon sa...

haha! när jag läste Engelska A hade vi en fantastisk egelsman som lärare som bland annat lärde oss mycket om det brittiska samhället. t ex ägnade han en hel lektion att berätta om hur husen/lägenheten är byggda samt hur det går till att köpa ett hus. Hur jävla roligt och intressant som helst! :)

pernilla sa...

Grattis vad kul!!!
Jag fryser jämt, var jag än befinner mig..

Anna, Fair and True sa...

Minns inte om vi läste varandras bloggar i höstas (första helgen i november) men vi hälsade då på våra vänner i England (en timme utanför Oxford). De bodde också i nybyggt så det var väl relativt välisolerat men det var ändå så kallt och de hade ingen värme på! Inte ens en gnutta! Problemet var inte att det bara var kallt utan att det var så fuktigt. Vi sov dessutom på en luftmadrass som inte genererar värme som man normalt gör i en säng. Resultatet blev att vi sov med en massa kläder på. Nästa satt la vi en yllefilt mellan luftamadrassen och lakanet och det hjälpte litegrann. När vi frågade om värmen sa det just att det var så dyrt. Men man tycker att de borde kunna ha elementen på en väldigt låg temperatur just för att få bort fukten. Men det kanske bara finns av och på?

Emmama sa...

Cecilia: EXAKT, när jag var hemma i julas hade jag konstant värmeslag så man vänjer sig snabbt vid lite lägre temperaturer.. :)

Egon: Kul, det är alltid intressant med sånt prat!

Pernilla: Varning för brittiska vintrar, brrr!

Anna: Våra element går att justera och så brukar det vara. Men det är alltså svindyrt och jag vet ingen som har värme på här på VINTERnätter. Möjligen har man det inställt på att vara på nån timme på morgonen, det är allt.. USCH, kan känna hur ni frös!

Marianne sa...

GRATTIS! DU ÄR BÄST!

Lägg en fårskinnsfäll under fötterna i sängen. Det hjälper hela natten i stället för en varmvattenflaska som blir kall efter ett tag.