fredag, april 03, 2009

Veeeeckaaaaaans tips!


Hittade bilder som jag ju måste visa, på veckans bästa inköp x 2! Båda från Sverige. Violglassen smakar himmel (och då ska det tilläggas att jag avskyr violpastiller) och jäklarimig vad jag ska göra äppelpajer i vår och sommar! Chop chop chop kommer det säga här hemma varenda dag när det klyftas äpplen. Chop chop chop!

20 kommentarer:

It´s all about me sa...

köpte den där violglassen en gång men den har stått så länge i frysen att den ska slängas! Ingen av oss gilladen speciellt faktiskt.. Smaken är som baken! :)

KARLAVAGNEN sa...

Kan violglass verkligen vara gott? Skeptiker som inte heller gillar violtabletter. Okay ska prova i sommar. Tack för tipset!

Millan sa...

Vilken haftig appleklyvare! EN sadan skulle jag ha med tanke pa att jag klyftar applen minst en gang om dagen till Nils :-). Violglass maste jag erkanna att jag inte lockas av. Jag avskyr verkligen violpastiller... hu...
Nu aker vi till goteborg sa jag passar pa att onska glad pask for det blir nog valdigt snalt med datortid for mig (har ju inte internet i lagenheten). kram!!

Anonym sa...

Ha ha, jag gillar faktiskt lite grann violpastiller, köpte några tablettaskar när jag var hemma i Sverige.
Vilken smart grej, jag har sett sådana men alltid undrat om de är något att ha - men då vet jag att en äppleklyvare ska införskaffas!
Trevlig helg!
KRam

underytanjag sa...

Oj tack måste prova! Älskade violpastiller när det begav sig. Var köpte du äppelgrejen?

Susanna sa...

Åh, I LÖÖÖVE äppeldelaren! Hade en sådan för några år sedan, men måste skaffa mig en ny. Helt perfekt! :) Tack för att du påminde mig! KRAM

StrandMamman sa...

Violglassen har jag inte prövat, känner mig lite skeptisk...
En sån äppelklyvare köpte jag i Bryssel förra våren, då fanns de ännu inte i våra affärer men nu har jag sett dem här också. Funkar jättebra, och ungarna gillar den också!
Trevlig helg!!

Taina sa...

Den där äppelmojängen såg cool ut. Violpastiller är ju såååååå gott så då måste ju glassen vara något alldeles speciell ;)
Kram

thebromanders sa...

Har också en sån där äppelklyvare, men min ser inte så snygg ut!
Violglass låter lite myffo... men provar gör man ju gärna.
Hur fick ni med er glass från Sverige??

thebromanders sa...

Emma!! Godiset kom fram idag!! Det var ingen dålig påse du fått ihop!! Alldeles för mycket - tack, tack!!!! Såååå himla mycket gott!! Skumbananer o nallar, ploppar (kul att få prova lakritsplopp, har jag aldrig ätit!), skruvar o de där underbart goda döskallarna!!! Vi har hävt i oss hälften av det till mysfilmen i kväll och resten blir det nog i morgon... (vi var jättestygga, barnen fick eget godis, de har inte vett att uppskatta det svenska godiset ändå!) Återigen stort tack! Du ska veta att det uppskattades oerhört mycket!

KARLAVAGNEN sa...

Jaha gissa vem som införskaffade en sån där äpple-klyvare för ungefär 30 minuter sedan. Som om hon inte hade nog med grejer i köksskåpen. Mon dieu!

Emmama sa...

Itsallaboutme: Japp, endel har mer an andra, hihi! :)

Karlavagnen: Det ar SA gott, bra att du ska testa! Och bra inkop, klyv pa nu!

Millan: Jag med men glassen ar supergod! :) Trevlig resa!

Petchie: RIKTIGT bra ar dom! :) Synd att du missade glassen hemma..

Underytanjag: Finns pa IKEA for en billig och bra penning! :)

Susanna: Ut och handla och sen klyv klyv!

Strandmamman: Jag var extremt skeptisk men blev valdigt glatt overraskad! :) Trevlig helg!

Taina: Glassen ar som en drom, tro mig!

Mz Olsson: Glassen togs ej med hit, den ats i Sverige! Varsagod, blir glad av din gladje! :) :) NJUT NU! :)

satja sa...

Tror att det är FÖRSTA gången jag inte instämmer ha ha ha , jag gillar inte dem smakerna på glass men äppeldelaren???? har vi med och den är jättebra , helst när man ska på utflykter. Har du kvar äppelfodralet?Jag har och ALLA tittar på det när jag har det med mig. Bananfodral är ju vanligt här i storstaden, men min syster hade ALDRIG sett det, men vi kommer ju också från hålan Tomelilla ha ha ha, där det är värsta utflykten om man tar sig till STORSTADEN Malmö som tar ca 1h från Tomelilla.Köpte därför två st till dem i julklapp. Undra vad dem i Kenya skulle säga om jag tog med bananfodral ner, funderar på att göra det. Kanske tycker dem att det är ett konstigt påhitt.Idag har hela familjen varit ute och plockat påskris som vi redan har klätt, känns ju tråkigt att förstöra glädjen som finns när man kommer hem, så nu står det där så fint på bordet med kycklingar och gula fjädrar. Har även postat Kevins påskort till farmor och farfar. kram och ha en fortsatt trevlig helg

Anna, Fair and True sa...

Jag trodde också du menade att du hade tagit med dig glassen till Sverige. Jag tänkte "s**t, här är man seriös, kylväska och allt!" :)

Emmama sa...

Satja: Haha, storstaden vs Tomelilla! :) Appel"burken" har jag kvar, varldens basta grej den med! Och du haller inte med mig, klart forsta gangen, haha! :) Maste ocksa posta vara paskkort nu snart! Njut nu av Kukus goda gryta! KRAM!!

Anna: Du det hade varit TYPISKT mig att gora det dock, kan jag meddela.. :)

KARLAVAGNEN sa...

Kan vi få se Äppelburken? Tomelilla är småtrevlig liten stad som har mycket. Förutom det där stället där du får mer för pengarna fast f-n tro´t.

Emmama sa...

Karlavagnen: Den kommer givetvis visas eftersom intresse finns! Hoppas komma ihag det hemma ikvall! :)

Anonym sa...

Inhandlad!! Alltså äppleklyvare, inte violglass - tror inte det finns i PR ;-)

Emmama sa...

Petchie: BRA, nu kör i maraton i äppelpajmaking väl? :)

Mamma J sa...

Åh, den där violglassen har jag missat! Jag som ääälskar violtabletter OCH bor här!

Äppelklyvaren är bra även till att bara dela äpplen till barnen när de är sugna. De äter liksom upp HELA äpplet då, istället för att de gnager lite runtom och lämnar halva ungefär. Att sitta och plocka med bitar så där, det gillar mina ungar :).