torsdag, april 09, 2009

Gustav får nog


Vad trött och trist jag varit idag. Efter ett 28timmarspass på jobbet. Med övernattning ja men det är ändå på tok för länge. Till och med Gustav fick nog på mitt surhumör när jag tydligen "höjt rösten, hrm" och dessutom senare tvingats skicka honom till sovrummet på lite time out. När han blev utsläppt spände han ögonen i mig och sa.
"Hey! You are shouting too much. AND you send me to the bedroom".

Så nu ska vi ladda om här. Börja om från början. Och mysa lite i soffan innan läggdags.

9 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Kan inte vänta tills han är tonåring.
Underbart!

Christel sa...

"Till och med Gustav" visar ju att han annars har ett gott tålamod med dig... och att han förstår att även du kan ha en sur och trist dag. Det är inte farligt att bli arg eller ledsen, bara man också vågar visa att man "kommit över det", och vill vara tillsammans igen. Du skriver att han fick ta en time out, tänker då på Emil i Lönneberga och hans snickerboa, klokt med lite tid för egen tid/eftertanke/lugna ner känslorna. Men visste satt Emil där lite väl mycket? Det tror jag inte Gustav gör... Jag satt igår och tittade på gamla inlägg som du skrivit, vilken underbar dokumentation du har. Jag såg någonstans på nätet att man kunde beställa en bok med texterna och bilderna från sin blogg. Gör det, det är ett minne både för er och Gustav från hans första år. Måste vara värt guld och diamanter också för mormor och morfar mfl som har er en bit bort! Karm till er!

KARLAVAGNEN sa...

Nä, time out är väl max 5 till 10 minuter beroende på åldern på barnet.

Min älskade brorson skickade jag in på sitt rum när han var tre år (fem minuter). Det visade sig senare att han hade time out hemma men att det innebar att man varvade ner och myste. Vilket vi också gjorde när han kom ut från min time out. Men han hanterade de olika time out bra.

Miss Marie sa...

Aj då, ja, ibland måste man ladda om. Hoppas ni fick en fin stund tillsammans sen!

Glad Påsk!

Elin sa...

Låter som en tufft pass! vad är det du jobbar med? ha en bra dag!

mamma Eva sa...

Bra talat Gustav, och du vet ju att jag alltid håller på dig. Kram

Taina sa...

Det är mänskligt! En gång när min son var liten, utbrast han efter ett av mina utbrott :
- Du kan bli arg på chefen istället för det är säkert han som gjort dig arg!
Glad Påsk!
Kram

thebromanders sa...

Där fick du svar på tal!! Usch, men det är inte lätt när man är trött... då blir det så där... Det är tur att de är förlåtande de små och att de glömmer fort:D

Emmama sa...

Karlavagnen: Då kommer jag gå i terapi.

Christel: Precis! Ett barn som alltid tjatas på hade väl inte märkt skillnaden.. så det var väl bra på ett sätt. Och bra att han sa ifrån! :) Håller med, inte undra på att Emil fick sätta igång hantverkstillverkning så mycket han satt där inne!

Karlavagnen: En minut per år gammal ja, det tycker jag också är lagom och så säger de så kallade experterna.

Marie: Sen bara myste vi, skönt! GLAD PÅSK!

Elin: Jobbar med socialt arbete/omsorg, inom antisocialt beteende och vi har ett 24-timmarspass i veckan var men ibland måste man stanna lite extra tyvärr.. Men nu är jag ledig idag och imorgon, tjiho!

Taina: Det var ju RIKTIGT roligt, och så sant! Ofta är det nåt som stressar en när tålamodet inte riktigt är med oss föräldrar.. Kram!

MzOlsson: Ja det är då en hiiimla tur! :)