onsdag, januari 14, 2009

Min magiska boklåda!


Nåt mina klientbarn på jobbet gillar är min magiska boklåda! Där i har jag samlat massa böcker jag har tiggt och tjatat mig till på olika ställen senaste året. De allra flesta kom från St Machar Schools bibbla. När skolan stängdes i höstas skänkte de bort tusentals böcker och de var glada att ge ett stort lass till vårt projekt till mig när jag hälsade på efter att ha hört ryktet om alla böckerna!

Det är väldigt vanligt att våra barn inte har någon erfarenhet alls av böcker och deras föräldrar har aldrig blivit lästa för, vilket ofta innebär att de inte heller läser för sina barn. Senast idag hade jag en session där jag tränade föräldrar i att läsa för sina barn. De är först jättegenerade och läser vad det står i böckerna men utan känsla och inlevelse. Efter lite träning blir de jätteduktiga och kan sen berätta om jättemysiga nattningar med bokläsning!
DET är en kick!

8 kommentarer:

egon sa...

Du verkar verkligen passa för ditt jobb!

Saltistjejen sa...

Vilken superbra idé!!!
Verkligen! Det är så ledsamt när man inser att så många inte alls läser för sina barn. En hel magisk värld som försvinner för barnen.
Jättehurra för dig Emma som fixar och donar så himla bra för barnen!!!!
Kraaam!

Emmama sa...

Egon: TACK, så snällt sagt! Kram!

Saltistjejen: Tack för ditt hurrande, jättesnällt! :) Böcker kan ge så hima mycket, både upplevelser och ett bra språk så det är viktigt av flera anledningar! :) Kram!

anna of sweden sa...

Jag blir så nyfiken på ditt jobb.
Kan du inte berätta lite vad det är du gör?
Eller har du skrivit om det tidigare ...

Ewa sa...

Så härligt det låter! Vad roligt att du gör så! Det är ju något som jag brinner för och det ger så mycket mer än en riktigt mysig stund tillsammans :).
Kram
Ewa

Marianne sa...

Så fint! Jag blir faktiskt tårögd.

Sussie sa...

På riktigt.... att inte läsa för sina barn? Uk är en märklig ö måstejag säga,...
Ok att jag inte heller brukar LÄSA, för det är så tråkigt. Men vi brukar sitta med en bok och jag BERÄTTAR vad den handlar om.

Emmama sa...

Anna of Sweden: Jag är utbildad socionom och jobbar nu som project worker för Action for children med familjer som anses ha antisocialt beteende och pga det riskerar att förlora sin bostad (eller redan har förlorat den). Jobbar med föräldrautbildningar och med vad helst familjerna behöver för att fungera i samhället, jättekul! Kram!

Ewa: Exakt, det är SÅ viktigt! Kram!

Marianne: Tack, böcker är det bästa och viktigaste i världen! Kram!

Sussie: Det är självklart inget typiskt för UK, det är en väldigt vanligt "fattigdomsbeteende" om jag får använda ett sånt uttryck och det är säkert minst lika vanligt i Norden. Kaotiska föräldrar läser inte och leker inte med sina barn i den utsträckningen som skulle vara bra, tyärr! Kram!