fredag, januari 23, 2009

Svenskvinst i UK!


Ulrika vann just celebrity Big Brother, det var ju faktiskt riktigt, riktigt roligt.
Svenskarna kommer taaaa ööööver UK, hurra för det!

3 kommentarer:

Petchie75 sa...

Ojoj, Ulrika har kommit sååå långt (eller inte?!) sedan hon var väderflicka under vårt Englandsår 1988-89. Jag åt alltid frukost med morgon-tv:n påslagen (morgon-tv fanns ju inte i Sverige på den tiden) och var så stolt över att det var en svenska som presenterade vädret :D Det var precis runt de åren som celsius introducerades på allvar och temperaturerna angavs alltid i både fahrenheit och celsius.. Hm, kanske något för amerikanerna!?

Emmama sa...

Petra H: Ja, inte illa va..? :) Tva miljoner fick hon for att vara med sa det kan inte varit alltfor betungande.. :) Fahrenheit lar jag mig aldrig! Hon ar ju yberhaj pa engelska sa man marker att hon varit har jattelange, men att det var sa lange, det visste jag inte! Vad hittade du pa i England da? Kram!

Petchie75 sa...

Det var nog runt 1988-89 som hon dateade Prince Edward typ en sekund eller två... Min pappa jobbade ett år i England så hela familjen flyttade med och vi gick i engelsk skola (jag var 13, min bror 10 och lillasyster 5). Himla rolig erfarenhet och det är nog tack vare den som jag blivit utlandssvensk som vuxen.
Jag vet inte hur många gånger min spansklärare och jag har diskuterat fahrenheit, varje gång jag har varit i Sverige eller USA så frågar han hur varmt / kallt det varit och sedan inser vi båda två att nä, det kommer han ju inte förstå eftersom jag bara vet tempen i celsius :-) I Puerto Rico lär sig barnen båda systemen (tack vare det spanska inflytandet) men det är ändå ingen som förstår något annat än fahrenheit.