söndag, januari 18, 2009

Näpp, läggdags!


Jag lägger mig nog på samma gång som jag nattar idag. Nu har vi lekt med legot och alla tillhörande djur. Imorgon fm ska vi träffa en nyfunnen svensk tjej som också bor här och som är mammaledig med en liten dotter. Jag hoppas verkligen inte att mötet med min trotsiga underbara snart treåring krossar hennes bebisbubbla fullkomligt. Amen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

haha, nejdå, var inte orolig! Jag tror att Gustav charmar henne totalt! :)

Annika sa...

Jag tror jag såg hennes kommentar på din blogg nyligen!
HOPPAS att det blir lyckat!
Kramen!!

Lia sa...

Tjing! Åh, haf blir helt leksugen när jag ser den här bilden. Som barn var jag väääldigt gilrie- men med ett undantag: LEGO! Lego är bara så fantastiskt roligt, smart och kreativt. Jag roade mig med att bygga hus, stoooora grejer. Syrran var mer inne på sjörövarskepp och prototyper. Pappa var LYCKLIG. =)

Lia sa...

oj, just det. Som svar på din fråga: NEJ. Jag känner inte alls att sammarbetet med socialpedagoger är någonting som skolan kan skryta med. Man skär ner på allt just nu, specialpedagogerna får inte fortsätta, ALLA vikarier måste gå på vik. som är längre än 2veckor (vilket gör att om en lärare blir sjuk 1,5 vecka, så ställs samtliga lektioner in!!!) och jag saknar verkligen att som lärare kunna bolla över till annan personal när mitt kompetensområde inte längre räcker till. Alla ska vi ju försöka komplettera varandra så gott det går, men jag tycker mycket om att lära från dem med annan kunskap än jag själv, och gillar också att få dela med mig av den kunskap som JAG besitter. Men barn i svåra situationer finns det gott om i skolan. Och det gör ONT att se.

Emmama sa...

Kaffeberoende: Tack! ;) Kram!

Annika: Stämmer bra! Det blev trevligt! Kram!

Lia: Haha, bra för din pappa! Jag ÄLSKAR Duplo, min favvis ännu! :) Så trist, och inte så överraskande, att det är som du beskriver i skolan. Skulle verkligen önska att olika sorts kompetenser fanns i skolan, precis som du skriver. För även om lärobehovet är superstort så har ju barn också andra behov och att kompetens för sånt finns i en miljö där alla barn spenderar mycket tid, är ju nödvändigt! Undrar vad nedskärningarna leder till. Usch! Kram!