söndag, januari 25, 2009

Om att cykla

Jag älskar min cykel och att swuscha fram genom stan här! Här cyklar bara miljöfundamentalister och de som inte har råd med bil, sägs det. Jag tillhör ju inte gräddan av Aberdeen precis utan skulle ha råd med en bil men jag skulle aldrig ha en bil i den situation jag är i nu.

"There is not many of us" sa en man till mig utanför Boots idag. Han menade att det inte finns många av oss cyklister här. Så sant!

Men om jag inte hade min cykel hade jag missat min härliga cykeltur till jobbet idag, och här är lite bilder från den..

Min cykelväg är ett gammalt järnvägsspår och kallas "the railway line".

Den hemlighetsfulla trädgården.

Färgklick.

Fikarum och toalett dörr i dörr, riktigt roligt, tyckte jag.

5 kommentarer:

It´s all about me sa...

Perfekt väg ju, onödigt och omiljövänligt att åka bil, och så får du ju motion på köpet!! Jag är dock ett fan av att gå, jag går alltid till och från jobbet, men det beror ju på hur långt man har att gå såklart! Jag har typ 3 kilometer enkel väg, så I guess Im lucky. 30min supersnabb promenad att börja dagen med är guld!

Marianne sa...

Du skulle egentligen bo här i Linköping. För den här stan är en riktigt cykelstad. Utanför mitt jobb ligger stora SAAB. Flyget, JAS och gud vet allt. När jobbarna kommer på sina cyklar på väg hem på kvällen stannar t.o.m bussarna och ger don företräde.

Anonym sa...

Vilka tillhör den "gula villan" undrar jag......??!! Något enmansföretag eller......
/Annelie

Annika sa...

ÅH vad jag saknar en hojj här...visst skulle jag kunna skaffa en, men det finns liksom ingen som cyklar, om det inte är på cykelvägar långt från trafikerade gator.
KUL att se dina bilder!

Emmama sa...

Its all about me: Det tar ca 25 att cykla så det kanske nästan är en mil när jag tänker efter? Trevlig runda längs med en kanal och sen genom en park innan jag kommer till denna cykelbanan. Gillar också att gå, och HATAR att åka buss - tar för lång tid! :) Kram!

Marianne: Vad UNDERBART det låter, där skulle jag trivas! :) Kram!

Anneli: Haha, de bygger om nåt nere i Duthie Park tror jag.. :) Kram!

Annika: Cykelkulturen i Sverige är ovanlig märker man nu.. :) Kram!