torsdag, januari 01, 2009

Senaste djungelteorin

I bakgrunden av denna bild (denna jättebra bild) finns en teckning av Gustav. Det roliga (irriterande?) är att Mwaniki stenhårt uppmuntrar Gustav till att också rita med vänster hand. Han har nämligen läst nånstans att människor som är vänsterhänta använder den delen av hjärnan som man använder när man löser matematik och om vi uppmuntrar Gustav att skriva med vänster hand (använda också andra delen av hjärnan) kommer han bli bra på matte.

Ligger det verkligen något i detta?

Gustavs enda chans att bli bra på matte är iofs detta experiment, generna kommer inte hjälpa alls. Jag hade IG i matte B och Mwaniki klarar inte lätt huvudräkning. Men det har ju gått bra för oss ändå.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tja... vet inte jag! Min far och jag är båda högerhänta, han ett matematiskt geni och jag inte ett sådant matematiskt geni...

God fortsättning! :-)
Ulrika

egoistiska egon sa...

haha, jag är vänsterhänt och klarade matte E ;)

Anonym sa...

Min man, som är vänsterhänt, säger att det är ngn slags felkoppling i hjärnan när man är vänstrhänt. Bra-dåligt vet ej. Vi håller på att lära Vincent att spela fotboll även med vänster fot, det gör alla PROFFS säger min fotbollsspelande kompis.

✿Ewa sa...

Haha! Ja i såfall har det hoppat över mig :). Jag liksom 4 av 5 personer i vår familj är vänsterhänta. Två är väldigt bra på matte. En är vänsterhänt en är högerhänt...måste ha med något annat att göra...begåvning kanske :).
Det är förövrigt väldigt svårt att skriva med "fel" hand tycker jag men någon sa att när man tex målar tavlor eller telefon klottrar kan man byta hand för ökad kreativitet ;).

God fortsättning föresten!

Emmama sa...

Ulrika: Hm.. kanske inte var så lätt då alltså.. ;)

Egon: Du ser, Mwaniki har rätt igen! ;)

Pernilla: Inte är väl Patrice felkopplad! :D Fotbollsteorin var intressant.. ;)

Ewa: Intressant! Håller med om att det är häftigt att se vad man kan åstadkomma med "fel hand". :) Hoppas du haft en mysig jul med lilla barnbarnet! :)